Palalı: Mağdur olan benim!

Kadın Gezi eylemcilerine pala ile saldıran Sabri Çelebi, “Esnafa zarar verenler vatandaş gibi bizi de cani gösterdiler” dedi.

Palalı: Mağdur olan benim!
31 Ağustos 2013 Cumartesi 12:30 tarihinde eklendi.
Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere pala ile saldırarak korku salan ve hakkında 27 yıla kadar hapis istenen Sabri Çelebi önceki gün Türkiye’ye geldi. Fas dönüşü önceki gece Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaparken gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Sabri Çelebi Vatan Gazetesi'ne konuştu.
 
Tek derdim çocuğum
 
1,5 yaşındaki çocuğunun isminin haberlerde yer almasına üzüldüğünü söyleyen Çelebi, “Benim tek derdim çocuğum. Onun için yaşıyorum. Ancak bazı medya mensupları çocuğumun adını yazıyor. Olacak iş değil. Benim çocuğumu neden bu işe karıştırıyorlar. Ben çocuğum için yaşıyorum. Kimseden korku da yok. Asılsız iftira edenlerle mahkemede hesaplaşacağım. Bütün medyaya olayın nasıl olduğunu neler hissettiğimi anlattım ama ertesi gün çıkan haberlerde bambaşka şeyler yazıldı. Fas’a ailevi nedenlerle gittim. Kaçtığım söylendi. Bana ulaşıp sormadılar bile. Kaçan insan neden geri dönsün” dedi
 
Polise saldırmadım
 
İddianamede çevik kuvvet şube müdürlüğünde müdür yardımcısı polis memuru Kayhan Şahan’a da saldırdığı ileri sürülen Sabri Çelebi su iddialara da cevap verdi. Çelebi, “Asıl saldırganların kim olduğunu elimizdeki görüntüler yetkili makamlara gittiğinde herkes görecek. Görüntüler ortaya çıktığında bunları yazanlar bakalım ne yapacak o zaman. Avukatım aracılığıyla artık konuşmayacağımı ve hakkımda yazılanlarla ilgili hukuki süreç başlatacağım” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Bizi ise cani yaptılar
 
Medyatik bir insan olmak istemediğini ve yaşadığı süreç nedeniyle ekonomik kayba uğradığını dile getiren Sabri Çelebi şunları söyledi: “Benim tek derdim bu değil. Ekonomik olarak sıkıntıya düştüm. Ortağıma hisselerimi devrettim. Benim dükkanıma saldıranlar ve zarar verenleri medya masum vatandaşlar gibi gösterdi. Beni ise bir cani olarak verdi. Ülkeye zarar veren bölmek isteyenler sıradan masum vatandaş biz ise suçlu olduk. Ben artık konuşmak istemiyorum. Gereken her şeyi avukatım yapacak”

Vatan Gazetesi