Palandöken’i görmeyen öğrenci kalmayacak

Atatürk Üniversitesi'nin(AÜ) başlattığı "Palandöken’i Görmeyen Öğrenci Kalmasın' projesiyle öğrencilerine Türkiye’nin gözde kayak ve kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken’i gezme fırsatı sunuyor.

Palandökeni görmeyen öğrenci kalmayacak
12 Mart 2013 Salı 17:22 tarihinde eklendi.

 

AÜ Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Arık, kendi öğrencilerine yönelik düzenledikleri Palandöken Kayak Merkezi gezisinin ilk uygulamasını üç yüz öğrenciyle başladığını açıkladı.

Arık, "Tüm öğrencilerimizin davet edildiği bu program, haftada beş gün sürecek. Öğrencileri fakülteleri önünden araçlarla alarak Palandöken Kayak Tesisleri’ne götürüyoruz ve rehber eşliğinde dağı ve kayak imkânlarını tanıtıyoruz." dedi. Arık, program kapsamında dağda öğrencilere gondol gezisi, yemek ve içecek hizmetleri yanı sıra kayak ve kızakla kayma imkânı da sağladıklarını söyledi. Arık, "Bu gezi programıyla, haftada iki bin öğrenci olmak üzere, en az 20 bin öğrencimizin sezon sonuna kadar Palandöken’e taşınmasını hedefliyoruz. Projenin amacı, üniversite öğrencilerini Palandöken Kayak Merkeziyle tanıştırıp onları kış sporlarına yönlendirmek." şeklinde konuştu.

CİHAN