Pamukkale yolu Karahayıt'a uzandı

Denizli'de yapım çalışmaları süren Pamukkale karayolu, Karahayıt Beldesi'ne kadar uzandı.

Pamukkale yolu Karahayıta uzandı
23 Ekim 2013 Çarşamba 20:21 tarihinde eklendi.
Kuzey Kapısı'na bir kilometre uzaklıktaki Termal turizm beldesi Karahayıt'ın yolu da Denizli-Pamukkale karayolu yapım çalışmaları kapsamında yenilenecek.
 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale'ye giderek yol çalışmalarını yerinde inceledi. İl Özel İdare Sekreteri Adem Oklu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve Karahayıt Belediye Başkanı Chp'li İbrahim Vural'la Pamukkale-Karahayıt karayolu çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Demir, Pamukkale Beldesi ile Kuzey Kapısı arasındaki yolda yapılan çalışmaları da inceledi.

Denizli-Pamukkale arasındaki yolun turizm açısından büyük önem taşıdığını belirten Vali Demir, "Denizli için son derece önemli olan Pamukkale yoluyla ilgili çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Burada özellikle yol kenarlarında eksik olan kısımlarla ilgili bir çalışma yaptık.

Pamukkale Kuzey Kapısı'ndan Karahayıt'ın giriş noktasına kadar olan kısımla ilgili çalışma devam ediyor. Bu da önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar sıcak asfalt olarak tamamlanacak. Bu yol özellikle bordür şeklinde yapılacak" dedi.
 
Vali Abdülkadir Demir, Karahayıt'ın girişinden beldenin merkezine kadar yolun kilit taşı, kenarlarda bisiklet ve yürüyüş yolu olarak yapılacağını Karahayıt'ın Denizli'nin en önemli Termal sağlık turizmi merkezi olduğunu belirtti. 

DHA