Pankart başına iş açtı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Temsilciği üyesi 21 yaşındaki Hüseyin Tavas hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Aralık'taki Manisa mitinginde gözaltında alındığında çantasında bulunduğu ileri sürülen 'Dikkat Manisa'da Hırsız Var' yazılı pankart nedeniyle hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

18 Şubat 2014 Salı 21:05 tarihinde eklendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 28 Aralık'taki Manisa mitingi öncesinde 7 TGB üyesi gözaltına alındı. Çantasında 'Dikkat Manisa'da Hırsız Var' pankartı bulunan Manisa İl Temsilciliği Üyesi Hüseyin Tavas, hakkında Başbakan'a hakaretten Manisa 4. sulh Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen TGB Manisa İl Temsilcisi Kemal Tunay Uçak, üyeleri Hüseyin Tavas hakkında Başbakana hakaretten dava açılmasının nedeninin gözaltına alındığı gün çantasında bulunan 'Dikkat Manisa'da Hırsız Var' yazılı pankart olduğunu söyledi. Uçak, "O gün Hüseyin ile birlikte gözaltına alına diğer 6 arkadaşımız için savcı takipsizlik kararı verdi.

Hüseyin için ise başbakana hakaretten dava açıldı. Oysa pankartta, Başbakan Reccep Tayyip Erdoğan'ın ismi hiç geçmiyor. Savcı, o pankartta başbakana hakaret edildiği kanaatine varmış. Yani savcı, o gün Manisa'daki tek hırsızın Başbakan Erdoğan olduğuna kanaatine varmış olmalı. Yani asıl hakareti kendisi yapmıştır" dedi.
 
Hüseyin Tavas davasının takipçisi olacaklarını da belirten Uçak, "TGB olarak böyle bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz, arkadaşımız kimseye hakaret etmemiştir" diye konuştu.
 
Hüseyin Tavas da suçlamaları kabul etmediğini belirtip, pankarttakinin Başbakan'a haraket niteliğinde bir yazı olmadığını ileri sürdü. 

DHA