Papa Franciscus, Brezilya'da

Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Günlerine katılmak için bu ülkeye gelen Papa Franciscus, Devlet Başkanı Dilma Rouself ve üst düzey yetkililer tarafından karşılandı.

Papa Franciscus, Brezilyada
23 Temmuz 2013 Salı 09:45 tarihinde eklendi.

13 Mart'ta seçildikten sonra ilk yurtdışı gezisine çıkan Papa, karşılamanın ardından 'Popemobile' isimli aracıyla halkı selamladı. Sevgi gösterilerinde bulunan halk, Papa'nın konvoyunun önünü birkaç kez kesti. Papa'nın korumaları kalabalığı kontrol etmekte zor anlar yaşadı.

Brezilyalı yetkililer Papa'nın ziyareti sebebiyle 30 bine yakın polis ve askerin görevlendirildiğini açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda bir milyondan fazla Brezilyalı, toplu taşıma ve 2014 Dünya Kupası yolsuzluklarına karşı gösteriler yapmıştı.

Uçakta gazetecilere konuşan Papa Franciscus, dünyadaki küresel krizin genç nüfus için olumlu etkiler doğurmadığını ifade etti.

Brezilya'da ilk defa düzenlenen Dünya Gençlik Günleri, 1987'de Arjantin'de gerçekleştirilmişti. Organizasyona dünyanın birçok yerinden 2,5 milyon Hıristiyanın gelmesi bekleniyor. 1970 yılında yapılan nüfus sayımında, Brezilyalıların yüzde 90'ının kendisini Katolik olarak tanımladığı belirtiliyor


CİHAN