Papa silah tüccarlarına çattı

Cumartesi gününü Suriye, Orta Doğu ve dünya barışı için oruç tutarak ve duayla geçiren Papa Francesco, Pazar duasında ise silah tüccarlarını hedefine koydu.

Papa silah tüccarlarına çattı
08 Eylül 2013 Pazar 17:35 tarihinde eklendi.
Savaşların amacının silah satışı olduğunu dile getiren Papa, "Bu savaşlar, sorunları çözmenin savaşı mı yoksa silahlarını satmak isteyen tüccarların savaşı mı? Silahların yayılmasına ve yasadışı ticaretine karşı çıkın" dedi.
 
Papa Francesco'nun çağrısı üzerine, Cumartesi akşamı 100 bine yakın inanan, Aziz Petrus Meydanı'nda toplanarak barış için dua etti. Daha önce Suriye'de kimyasal silah kullanımını kınamış olan Papa, burada ise Suriye'ye olası bir askeri müdahaleye karşı olan ve diyalog yanlısı tutumunun bir kez daha altını çizdi.
 
KARDEŞ KATLİ İÇİN SAVAŞ YALANLARINA KARŞI ÇIKIN
 
Katoliklerin 77 yaşındaki ruhani liderinin, geleneksel Angelus Duası'nda ele aldığı konu yine savaş yanlılarıydı. Papalık çalışma ofisinin penceresinden meydanda toplananlara seslenen Papa, "Kardeş katline ve bunu gerçekleştirmek için kullanılan yalanlara; şiddetin her türlüsüne, silahların yayılmasına ve yasadışı silah ticaretine karşı çıkın" çağrısında bulundu.
 
Papa sözlerine, "Bunlar, barış ve kamu yararının dışındaki çıkarları izlemeden, hep birlikte ve kararlılıkla mücadele edilmesi gereken düşmanlardır" diye devam etti.
 
ÇOK FAZLA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ YAPILIYOR
 
Aşırı derecede yasadışı silah ticareti yapıldığının altını çizen Papa, "Bu savaşlar, sorunları çözmenin savaşı mı yoksa silahlarını satmak isteyen tüccarların savaşı mı yoksa silahların yasadışı satışını sağlamak için mi? Bu soru akla takılıyor" ifadelerini kullandı.
 
Papa, kardeşler arasında yaşanan çatışmaların durması için dua ettiğini söyledi.

DHA