Papa, Sultanahmet Camii'inde dua etti

Papa Francis ziyaretinin ikinci gününde İstanbul'da. Papa bugün Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'la görüşecek. Programında küçük bir değişiklik yapan Papa, önce Sultanahmet Camii'ni gezdi. Papa camide dua da etti.

Papa, Sultanahmet Camiiinde dua etti
29 Kasım 2014 Cumartesi 11:14 tarihinde eklendi, 1.107 kez okundu.
Papa Francesco, İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camii’ni ziyaret etti. Papa burada İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte el açıp dua etti.
 
İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ilk olarak mihraba ve minberi tanıttı. Mihrap ile ilgili ayetlerden söz eden Yaran, minberden de Cuma namazında hutbe vermek için yararlanıldığını anlattı. Minberden Cuma namazında okunan Nahl Suresi 90. ayetinden, “Allah adaleti emreder, iyiliği emreder; akrabaya vermeyi, yardım etmeyi emreder. Çirkinliği yasaklar, İslam’a uymayan konuları yasaklar. Taşkınlığı, azgınlığı yasaklar. Sizden de buna uymanız beklenir.” alıntısını yaptı.
 
Daha sonra Papa ve Müftü Yaran, Sultanahmet Camii’nde bir müddet dua etti. Yaran, ayrıca camide çini ve lalenin bulunduğunu belirtti. Lalenin İslam dininde Allah’ı sembolize ettiğini dile getirdi.
 
Papa Francesco'nun beyaz bir kutu hediye ettiği Rahmi Yaran, şu an dünyanın duaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Daha sonra Papa ve Yaran, Sultanahmet Camii'nden ayrıldı.



PAPA, AYASOFYA'DA

Papa Francesco, Sultanahmet Camii'ni ziyaret ettikten sonra Ayasofya Müzesi'ne geldi.
 
Papa, Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldıktan sonra ilk ziyaretini Sultanahmet Camii'ne yaptı. Camiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Papa, daha sonra Ayasofya Müzesi'ne geldi. Papa'yı Sultanahmet Camii'nde İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran uğurladı. Papa'nın ziyaretleri sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Papa Francesco, Ayasofya Müzesi’ni uzun bir süre gezdi. Ziyaretinin ardından Papa, yabancı turistlerin sevgi gösterisi altında Ayasofya'dan ayrıldı.

Papa'nı Ayasofya ziyareti esnasında öğle namazının okunması da ilginç bir ayrıntı oldu. Papa, Ayasofya'da dua etmedi.

Papa Francesco Vatikan Temsilciliği'nde

İstanbul'u ziyaret eden Papa Francesco, Sultanahmet'teki ziyaretlerinin ardından Harbiye'deki Vatikan Temsilciliği'ne geldi. Papa'nın girişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındı.
 
Atatürk Havalimanı'na indikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında Sultanahmet'e gelen Papa Francesco, buradan Harbiye'deki Vatikan Temsilciliği'ne geçti. Papa'nın yol güzergahında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Harbiye'deki Vatikan Temsilciliği'ne yaklaştığı sırada trafik polisi Cumhuriyet Caddesi'ni çift yönlü trafiğe kapattı. Terör, özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri başta olmak üzere bölgedeki polisler çevrede kuş uçurtmadı.
 
Papa Francesco'nun burada öğle yemeğini yiyeceği ve ardından kilisedeki ayini yöneteceği öğrenildi.