Papa ve Obama O cenazeye gidiyor

İsrail eski Cumhurbaşkanı Shimon Peres’in cenazesine katılacak dünya liderleri arasında Papa Francis ve ABD Başkanı Barack Obama da yer alıyor.

Papa ve Obama O cenazeye gidiyor
28 Eylül 2016 Çarşamba 17:41 tarihinde eklendi.
İsrail eski Cumhurbaşkanı Shimon Peres’in cenazesine katılacak dünya liderleri arasında Papa Francis ve ABD Başkanı Barack Obama da yer alıyor.
 
Peres, 28 Eylül Çarşamba sabahı, iki haftalık bir felç sonrası, 93 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz iki haftayı hastanede geçiren Peres’in durumu ölümünden önceki gece ciddiyetini artırdı.
 
 
Peres’in oğlu Chemi, “Bugün, sevgili babamız, İsrail Dokuzuncu Cumhurbaşkanı’na kederle veda ediyoruz. Babamızın mirası daima yarınlara bakmak olmuştur. Onun ailesinin bir parçası olmak bizim için büyük bir ayrıcalık, ancak bugün görüyorum ki acımızı bütün İsrail ve Dünya halkı da paylaşıyor” dedi.
 
 
Obama, Peres’i "İsrail’in Ruhu" olarak tanımlarken, cenazeye katılacağını da duyurdu. Papa Francis’in cenazeye katılımı da beklenirken, İsrail’deki kilise yetkililerinden bir açıklama gelmedi.
 
 
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Bill ve Hillary Clinton ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de katılması beklenen siyasiler arasında.
 
 
Galler Prensi Charles da cenazeye katılacağını bildirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Mısır, Ürdün ve diğer Arap devletlerinden temsilcilerin de cenazeye katılımı bekliyor.
 
 
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Togo Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbé, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Hollanda Kraliçesi Beatrix Başbakanı Mark Rutte cenazeye katılacak isimler arasında.
 
 
Cenazeye katılacak diğer dünya liderleri arasında, İsviçre Cumhurbaşkanı Johann Schneider-Ammann, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurtz, Portekiz Dışişleri Bakanı Augosto Santos Silva, Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vējonis ve Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaitė da var.
 
 
Peresin cenazesi, perşembe günü Kudüs Knesset’de toprağa verilecek.
 
Ersin Arslan / Stockholm, (DHA)