Papa ziyareti Brezilya’yı ikiye böldü

Papa seçildikten sonra ülkelerini ilk defa ziyaret eden Vatikan'ın ruhani lideri Francis’i sevinç gösterileriyle karşılayan on binlerce Brezilyalının yerini ilerleyen saatlerde şiddet kullanan protestocular aldı.

Papa ziyareti Brezilyayı ikiye böldü
23 Temmuz 2013 Salı 16:10 tarihinde eklendi.

Arjantin asıllı 76 yaşındaki Vatikan lideri Katolik nüfusu azalan ve ekonomik gelişmişliğine rağmen sosyal patlama yaşayan Brezilya’da bir hafta kalacak. Papa, Brezilya’nın ikinci büyük şehri Rio de Janeiro’nun merkezine üstü açık bir ciple geldi.

Güney Amerika’dan seçilen ilk Papa olan Francis’i inançlı kalabalıklar sevgi gösterileriyle karşılarken, Devlet Başkanı Dilma Rousseff’le görüşmesini protesto eden göstericilere polis biber gazı ve su bombası ile müdahale etmek zorunda kaldı.

Yoğun güvenlik önlemleri ve 30 bin asker görevlendirilmesine rağmen yüzlerce Brezilyalı Papa’nın konvoyuna ulaşmayı ve arabasının penceresinden kendisine dokunmayı başardı.

1970 yılında gerçekleştirilen bir ankette Katolik oranı yüzde 70 olan Brezilya'da bu sayı Pazar günü yapılan anketle yüzde 57’ye düşmüş durumda.


CİHAN