Papa'nın atadığı din adamı eşcinsel çıktı

Kara para, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gündemden düşmeyince Papa Francesco'nun Vatikan Bankası'nın yönetim kadrosuna atadığı Monsenyör Battista Ricca'nın asansörde genç bir erkekle uygunsuz halde görüldüğü öne sürüldü.

Papanın atadığı din adamı eşcinsel çıktı
21 Temmuz 2013 Pazar 09:51 tarihinde eklendi.
Kara para, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gündemden düşmeyince Papa Francesco'nun Vatikan Bankası'nın yönetim kadrosuna atadığı Monsenyör Battista Ricca'nın asansörde genç bir erkekle uygunsuz halde görüldüğü öne sürüldü. Din adamının, eşcinsel olduğuna dair bilgiler İtalya'da büyük yankı uyandırdı.
 
Sübyancı rahipler skandallarının bir bir ortaya çıktığı Katoliklerin dini merkezi Vatikan, bu sefer eşcinsel monsenyör olayıyla çalkalanmaya başlandı. Papa Francesco, 4 ay önce ruhani liderliğe seçilmesinden bu yana Kutsal Makam'daki skandalların önüne geçebilmek için yeni kararlar alırken, İtalyan Espresso dergisinin ortaya attığı yeni iddia, buradaki olayların ardı arkasının kesilmeyeceğini ortaya koydu.
 
Geçen ay Papa Francesco tarafından Vatikan Bankası olarak da bilinen Din İşleri Enstitüsü'nün (IOR) üst yönetiminde 2011 yılından bu yana boş olan başrahiplik pozisyonuna geçici olarak atanan Monsenyör Battista Ricca'nın eşcinsel olduğu öne sürüldü. 
 
EŞCİNSEL BARDA DAYAK YEMİŞ
 
Espresso dergisi, 57 yaşındaki Monsenyör Ricca hakkındaki iddialarını şöyle sıralıyor: "Ricca, 1999-2001 yılları arasında Uruguay'ın başkenti Montevideo'daki Vatikan Büyükelçiliği'nde görev yaptığı dönemde, eşcinsel sevgilisi İsviçreli asker Patrick Haari'yi yanına aldırdı ve ona maaş bağlanmasını sağladı. Monsenyör, 2001 yılında yine aynı kentte gittiği bir eşcinsel barda dayak yedi ve Vatikan elçiliğinde görevli din adamlarından kendisine yardım etmelerini istedi. Üst düzey din adamı Ricca yine aynı yıl bir asansörde, para karşılığı seks yapan genç bir erkekle uygunsuz halde basıldı."
 
Bu olayın ise, örtbas etmek isteyen Vatikan'ın baskısı üzerine İtalyan basınında yer bulmadığı belirtildi. 
 
GAY LOBİSİ ENGELLEDİ
 
Papa, resmi görüşmelerden birinde Vatikan'da eşcinsel (gay) lobisi olduğu iddialarını kabul etmiş ve buna karşı savaşılması gerektiğinin altını çizmişti. Ne var ki eşcinsel Monsenyör Ricca skandalının da yıllardır bu lobi sayesinde büyük bir başarıyla gizlendiği söyleniyor.
 
Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi ise, derginin bu iddialarının güvenilir olmadığını belirtti. Dergi, Vatikan'ın yüksek duvarları ardındaki bazı din adamlarının ise, bu suçlamalara maruz kalan Ricca'nın bir komploya kurban edilmek istendiğini düşündüğünü, bunun nedenini de kendisine sonsuz güven duyan Papa'nın onu önemli bir göreve atamış olmasına bağladıklarını da yazdı. 

DHA