Papa'nın Erdoğan'a hediyesinde dikkat çeken detay

Papa Franciscus'un Erdoğan'a hediye ettiği mozaik resimde Cem Sultan'la ilgili dikkat çeken bir ayrıntı vardı

Papanın Erdoğana hediyesinde dikkat çeken detay
28 Kasım 2014 Cuma 20:26 tarihinde eklendi, 1.288 kez okundu.
Türkiye Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'u ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Papa'nın Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir'di. Papa ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi.
 
Ziyaret sırasında Erdoğan ve Papa birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi.
 
ERDOĞAN FATİH SULTAN MEHMET'İN FERMANINI HEDİYE ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus’a Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’da ikamet eden Hristiyanlara verdiği Din ve İnanç Özgürlüğü fermanının gümüş zemin üzerine hazırlanmış tablosunu hediye etti.

 
PAPA İSE ST. ANGELO KALESİ'NİN MOZAİK RESMİNİ HEDİYE ETTİ
Papa Franciscus da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Romalı çağdaş ressam Riommi’nin "St. Angelo Kalesi’nden Görünüm" adlı yağlı boya tablosundan esinlenerek hazırlanan mozaik bir resim hediye etti.
 
CEM SULTAN ORADA TUTULMUŞTU
Vatikan Eski Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Papa'nın Erdoğan'a hediye ettiği resim üzerindeki bir ayrıntıya dikkat çekti. Kanal D ana Haber'de Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Gürsoy, resimdeki detayı şu sözlerle özetledi:
 
'Hediye edilen resimdeki şato, Cem Sultan'ın zorunlu ikamete maruz bırakıldığı şatodur. Bir mesaj vermek istediklerini zannetmiyorum biraz şaşırdığımı söylemeliyim. Keşke şatonun başka bir köşesini verselerdi. Cem Sultan, Katoliklerin eline geçtikten sonra önce; Rodos'ta, Fransa'da ve daha sonra da Vatikan'da kaldı. Cem Sultan, Vatikan'da zorunlu ikamete maruz kaldığı zaman şatoda görülen bölümde tutuldu. '