PAPA'ya doğum günü HEDİYESİ

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco, Pakistan, Avustralya ve Yemen’de çok sayıda insanın yaşamına mal olan terör saldırılarını sert bir dille kınayarak, bunları “insanlık dışı” olarak niteledi.

PAPAya doğum günü HEDİYESİ
17 Aralık 2014 Çarşamba 18:09 tarihinde eklendi.
Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco, Pakistan, Avustralya ve Yemen’de çok sayıda insanın yaşamına mal olan terör saldırılarını sert bir dille kınayarak, bunları “insanlık dışı” olarak niteledi.
 
Öte yandan, bugün 78 yaşına giren Arjantinli Papa için Vatikan’da yüzlerce tangocu dans etti. İtalya’dan 1920’li yılların sonunda Arjantin’e göç eden bir ailenin çocuğu olan ve 2013 yılının Mart ayında Katolik Kilisesi’nin başına seçilen Papa Francesco bugün 78 yaşına bastı. Geçen sene 4 evsizle kahvaltıda buluşup doğum gününü kutlayan Papa, bu yıl da özel bir kutlama istemedi. Ancak geleneksel Çarşamba genel kabul oturumu için Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce inanan, ruhani liderin doğum gününü unutmadı.
Papalık aracı ‘Papamobile’ ile meydanda halkı selamlayan Papa Francesco, Katolik Kilisesi’ne bağlı İsa’nın Lejyonerleri tarikatına mensup bir grup inananın kendisi için hazırladığı, Arjantin bayrağı renklerinde bir pastanın mumlarını üfledi. Papa ayrıca, kendisine ikram edilen, Güney Amerika ülkelerinin geleneksel çayı ‘mate’yi de içti. Papa, kendisini tebrik etmeye gelen bir grup evsize de özel ilgi gösterirken, hepsine tek tek sarıldı. 
 
ÇOCUKLARA KIYAN TERÖRÜ KINADI
 
Papa, halkı kutsamasının ardından yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan ve çok sayıda çocuğun da hayatını kaybettiği terör saldırılarını, “insanlık dışı” ifadesini kullanarak kınadı. Pakistan’da askeri bir okula düzenlenen saldırıda ölen 145, Avustralya’da rehine krizi sonrası ölen 3 kişi ve son olarak Yemen’in Bayda kentindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için dua eden Papa: “Tanrı, çocukların bile önünde durmayan, şiddet uygulayanların kalplerini dönüştürsün” ifadelerini kullandı. Papa, söz konusu terör kurbanlarının ailelerine teselli vermesi için de dua etti.
 
PAPA’YA TANGO HEDİYESİ
 
Öte yandan, İtalya’nın çeşitli kentlerinden gelen 3 bini aşkın tangocu,Buones Aires’te dünyaya gelmiş ve ruhani liderliğe seçilene kadar da burada yaşamış olan Papa Franceso için dans etti.Genel oturumun ardından Aziz Petrus Meydanı’nın girişinde toplanan Arjantin orijinli dansı icra eden tangocular, “Papa İçin Bir Tango” sloganıyla bir saati aşkın süre dans etti. Cristina Camorini adlı bir dans hocasının sosyal medyada örgütlemesinin ardından organize olan dansçılar, tangoyla bütünleşmiş olan kırmızı ve siyah giysiler giymese de, barışın sembolü olan beyaz renkte şallar taktı. 
Papa, 2010 yılında verdiği bir röportajda, “Tangoyu çok seviyorum, gençken ben de tango yapardım” demişti.
 
Bu arada, doğum günü nedeniyle Papa’ya, yoksullara dağıtılmak üzere İspanya merkezli bir vakıftan 800 tavuk bağışlandığı belirtildi.

DHA