Papa’ya makam bisikleti

Vatikan tarihinde ilk kez bir Papa‘ya makam bisikleti hediye edildi.

Papaya makam bisikleti
06 Temmuz 2013 Cumartesi 12:40 tarihinde eklendi.

Papa Françesko'nun yeni aracı Papamobil Mercedes M serisi özel makam aracını teslim eden Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, yeni üretikleri bir elektrikli bisikleti de hediye etti.

Papa Franciscus Daimler patronu Zetsche’yi Domus Santa Marta konukevinde kabul etti. Anahtar tesliminden sonra Papa ve Zetsche Daimler’in otomobil üreticisi olarak çevreye ve topluma karşı olan sorumluluğu hakkında konuştu. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Zetsche, 83 yıldır ‘Papamobil’ adı verilen makam aracını ürettiklerini belirtti ve Papa Franciscus’un da Mercedes konforunu ve güvencesini tercih etmesiyle birlikte gurur verici geleneğin devam ettiğini söyledi.

Bisiklet tutkusuyla tanınan 76 yaşındaki Papa Franciscus kardinallik döneminde kiliseye bisikletle gidip gelmesiyle biliniyor.

Papa’nın hediye edilen bisikleti güvenlik riskine rağmen kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu. Mehmet Ali Ağca tarafından 13 Mayıs 1981 tarihinde Papa II. Jean Paul’e düzenlenen suikast girişimi sonrasında Papa için koruma tedbirleri artırılmış ve bu tarihten sonra Papamobil’ler özel kurşun geçirmez camla kaplanmıştı.


CİHAN