Papa’ya Nazi yakıştırması

Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon Papa’ya Nazi dedi. Katolik Kilisesi özür bekliyor.

Papaya Nazi yakıştırması
19 Ekim 2011 Çarşamba 11:53 tarihinde eklendi.

 

Amerikalı Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon, Hamptons Film Festivali sırasında yaptığı bir söyleşide Papa 16. Benediktus’tan izleyicilerin önünde Nazi olarak söz etti. Kendisi de oyuncu olan Bon Balaban’ın, Oscar aldığı "Dead Man Walking" adlı filme dayanarak yazdığı kitap hakkında yönelttiği soruyu yanıtlarken Sarandon, “Kitabı Papa’ya da yolladım, şu şimdiki Nazi’ye değil tabii, eskisine…” cümlesini kullandı. Balaban hatayı düzeltmek istese de başarılı olamadı. Sarandon aynı cümleleri tekrar söyledi. Saradon’un menejerinin oyuncuya, konu ile ilgili konuşmaması hatta telefona dahi çıkmamasını önerdiği belirtiliyor.
 
Katolik dünyası, Susan Sarandon’un sözlerine tepki vermekte gecikmedi. Uluslararası Katolik Ligi, oyuncunun sözlerini terbiyesizlik olarak niteledi ve gerçekleri bilinçli olarak çarpıtmakla suçladı. Hakaret Karşıtı Yahudi Ligi de Susan Sarandon’dan Hristiyan Kilisesi’nden özür dilemesini istedi. Ligden bir sözcü “Sarandon’un Katolik Kilisesi ile bir sorunu olabilir. Ama bu biz Papa’ya Nazi demesini gerektirmez. Sarandon sözleriyle Yahudi katliamını da hafife alıyor” şeklinde konuştu.
 
Alman Papa 16. Benediktus’un, Papa olmadan önce, Joseph Ratzinger iken Nazi Gençlik Grubuna üye olduğu biliniyor. Papa’nın Nazi geçmişi defalarca gündeme getirilip tartışmalara da neden olmuştu.

NTV