Para değil umut verdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalması gerektiğini söyledi. Hollande, Atina'nın borç ödeme planında erteleme talebini ise geri çevirdi.

Para değil umut verdi
25 Ağustos 2012 Cumartesi 19:12 tarihinde eklendi.

 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ı Elysee Sarayı'nda kabul etti. Hollande, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ''Yunanistan, Euro bölgesinde kalmaya devam etmeli'' dedi.
 
Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmasının gündemde olmadığını ifade eden Hollande, bununla birlikte, Atina'nın mali disiplinle ilgili reformları yerine getirme kararlılığını göstermesi gerektiğini belirtti.
 
Yunanistan Başbakanı Samaras ise, ülkesinin reformları gerçekleştiremeyeceği ve Euro bölgesinde kalamayacağı yolundaki spekülasyonları eleştirerek, ''Ben, Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalacağını ve reformları sonuna kadar yerine getireceğini, AB içinde önemli bir rol oynamaya devam edeceğini söylemek için buraya geldim'' dedi.
 
'AB ZORLUKLARI AŞACAK' 
''AB'nin sorunlarını ve zorlukları aşacağını göstermemiz gerekir'' diyen Samaras, bunu için ekonomik büyümenin canlandırılması ve gerekli çaba gösterilerek, verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
'BORÇ ERTELEME' TALEBİ 
Paris'ten önce Berlin'de Almanya Başbakanı Angele Merkel ile görüşen Samaras, ülkesinin borç ödeme planında erteleme talebinde bulunmuştu. Ancak Atina'nın bu talebi Almanya'da olduğu gibi Fransa'da da kabul görmedi.

NTV