Para yardımı Fransa’yı karıştırdı

Ana muhalefetteki Sosyalist Partisi, söz konusu iddialara ilişkin parlamentoda bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Para yardımı Fransayı karıştırdı
13 Eylül 2011 Salı 08:44 tarihinde eklendi.

Fransa’da Lübnan asıllı Fransız avukat Robert Bourgi’nin, afrikalı liderlerinin, Jacques Chirac ve eski başbakan Dominique de Villepin’e 1995-2005 yılları arasında 20 milyon dolar para verdiğini ve bu parayı bizzat kendisinin taşıdığını önü sürmesi ülke gündemine bomba gibi düştü.

 
Ana muhalefetteki Sosyalist Partisi, söz konusu iddialara ilişkin parlamentoda bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi. İddiaların ciddi bir şekilde araştırılmasını isteyen muhalefet milletvekilleri, “eski sömürge bazı Afrika ülkelerinin liderleriyle, Fransız siyasetçileri arasında ortaya atılan menfaat ilişkisine açıklık kazandırılması gerektiğini” ifade etti. 
 
Chirac aleyhine, Paris Belediye Başkanı olduğu dönemde “bazı parti üyelerine hiç çalışmadan maaş ödenmesi” suçlamasıyla açılan dava geçen hafta Paris mahkemesinde başlamıştı. 
 
İranlı eşcinseller sanal eylemde
 
Geçen hafta İran’da bazı eşcinsellerin idam edilmesinden sonra ülkede yaşayan eşcinseller Facebook üzerinden sanal eyleme başladı. İranlı lezbiyen ve eşcinseller fotoğraflarını siteye yükleyerek seslerini dünyaya duyurmaya çalıştı. Gruba uluslararası eşcinsel grupları da destek verirken, bir aktivist yayınladığı videoda ‘Ben İranlı bir eşcinselim. Ülkemden kaçıp İran’a sığındım ve şimdi Türkiye’de bir eşcinselim. Biz her yerdeyiz’ dedi. Basına konuşan bazı eşcinseller, Türkiye’ye kaçtıklarını belirterek, ‘Türkiye’de homofobi çok fazla. Türklerden olumsuz tepkiler alıyoruz’ açıklamasında bulundu.
 
Kaddafi Libya parasından atılıyor
 
Libya’da geçen ay Muammer Kaddafi’yi başkent Trablus’tan atan muhalif güçler şimdi de diktatörü Libya parasından silmek için girişim başlattı. Ülkede faaliyet gösteren bankalar, üzerinde Kaddafi’nin resmi bulunan 50 dinarlık banknotun dolaşımdan çekilmesini kararlaştırdı. Trablus’taki Şehitler Meydanı’nda şubesi bulunan Natinol Commercial Bank’in Müdürü Talal El Dagissi, bankaların bu banknotları toplamaya başlamak ve ne yapılacağına karar verecek.
 
Tehlikeli buluşma!
 
Tayland başbakanı Yingluck Şinavatra, ilk yurt dışı gezisine çıktı. Brunei ve Endonezya’ya giden başbakan yarın Kamboçya ve Laos’a geçecek. Ancak Şinavatra’nın Kamboçya temasları sırasında 2006’da darbeyle devrilen kardeşi Thaksin’in de bu ülkeye gelmesi Tayland ordusunu rahatsız etti. İki kardeşin buluşmasının Tayland’da siyasi ayrılıkları derinleştireceği yorumları yapılıyor.