"Paralel yapı arıyorsan PKK ve KCK'ya bak"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici İstanbul adaylarının tanıtımında yaptığı konuşmada, hükümetin sanki ülkemizin bir bölümünü PKK’ya terk ettiğini söyledi.

Paralel yapı arıyorsan PKK ve KCKya bak
26 Ocak 2014 Pazar 17:29 tarihinde eklendi.

Destici, “Sen paralel yapı arıyorsan, güneydoğuya bak. PKK ve KCK’ya bak.” dedi. Söylemlerin değiştiğini ifade eden Destici, “Dün şikeci olan kişi, bugün paralel devletin kurbanı. İslam anlayışımızı dünyaya yayan hizmet erleri ise şimdi çete elemanı.” diye konuştu.

BBP lideri Mustafa Destici 30 Mart yerel seçimleri öncesi İstanbul adaylarını Haliç Kongre Merkezi'nde tanıttı. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Destici, mecliste yaşanan kavgalar sonrası, meclisin arenaya dönüştüğünü ifade ederek, “Türk milleti sizin gibi meclis istemiyor.

Kendisi gibi inanan, Anadolu’nun manevi pınarlarından beslenmiş, iyilik sahibi, birbirine şefkat gösteren milletvekilleri istiyor. Bu yerel seçimleri önemsiyoruz. Yerel seçimler, ülkemiz açısından dönüm noktası olacaktır. Partimiz açısından da yükselme olarak görüyoruz. Büyükşehirler olmak üzere BBP 30 Mart'ta kendi amblemiyle sandıkta olacaktır. Büyük Türk milletiyle buluşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Sözleri sürekli partililer tarafından kesilen Destici ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganı karşısında, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı bizim şiarımızdır. Biz vurmayacağız. Bizim önceliğimiz insan olacak ve insanı yaşatmayı amaçlayacağız.” diye konuştu.

'BBP GÜNDEME GETİRİLMİYOR'

BBP’nin fazla gündeme getirilmediğinden yakınan Destici, “BBP gündeme geldiği zaman milletle adaylar buluşacak. 2009 yılında 20’ye yakın yer kazandık. Bunların tamamını iktidar partisinden devraldık. İktidar partisi, ‘Belediye iktidar partisinden olmazsa hizmet yapamaz’ diyor. İktidar ile belediyelerimizi karşılaştıralım. Sizden 3 kat hizmet yapmamışsak adaylarımı geri çekeceğim.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin faize büyük paralar ödediğini aktaran Destici, “Madem faize karşısın niye banka kapatmaya çalışıyorsunuz. Bu faize karşı niye mücadele etmediniz? 80 yılda bütçeden faize ödediğimiz rakamı bu hükümet döneminde 3 yılda ödedik.” dedi.

‘DÜN ŞİKECİ OLAN KİŞİ, BUGÜN PARALEL DEVLETİN KURBANI’

Söylemlerin değiştiğini ifade eden Destici, “Dün şikeci olan kişi, bugün paralel devletin kurbanı. Fetullah Gülen Hocaefendi çok müberek, İslam anlayışımızı dünyaya yayan bir hizmet adamıydı. Hizmet evlerinin başındaki hizmet adamıydı. Hizmet erleri şimdi çete elemanı. BBP olarak kurulduğumuz günden beri değerlerimizin yanında olduk. Hangi iktidar olursa olsun doğru bir şey yapılınca omuz verdik.” diye konuştu.

‘DİNDAR İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Her türlü kamplaşmanın karşısındayız.” diyen Destici, “Komşuyu komşuya düşman ettiler. 30 yıldır bu insanları Türk Kürt diye birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Dindar laik diye milleti ayrıştırıyorlar. Yapamadıkları bir şey vardı. Dindar insanları birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar şimdi de. Dış operasyon varsa buna bakmak lazım. Bu gerilim ortamından Türkiye’nin çıkmasını istiyoruz. Herkesi sabırlı olmaya davet ediyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bütün cemaatler bizim. Hizmet hareketi, Süleyman Efendi, İskenderpaşa, İsmailağa tarikatı ve ismini sayamadığımız tüm cemaatler bizim.” ifadelerini kullandı.

Devletin yapamadığını cemaatlerin yaptığını, Kur'an-ı, ahlakı ve adabı bu cemaatlerin öğrettiğini dile getiren Destici, “Bu cemaatlerin hepsinin başımızın üstünde yeri vardır. Yardım kuruluşlarımız var. İHH, Kimse Yok Mu, Can suyu, TİKA, Kızılay, bunların da hepsi bizim. Türk milletinin yardımını bu derneklerimiz bizim adımıza ulaştırıyor. Bunların hepsi bizimdir.” diye konuştu.

‘PARALEL YAPI ARIYORSAN PKK ve KCK’YA BAK’

Hükümetin sanki ülkemizin bir bölümünü PKK ya terk etmiş durumda olduğunu söyleyen Destici şöyle devam etti: “Sen paralel yapı arıyorsan, güneydoğuya bak. PKK ve KCK’ya bak. Milletin içinden millet çıkartmaya çalışanlara bak. Vatan toprağından başka bir vatan çıkartmaya çalışanlara bak. Senin vazifen vatanın birliğine devletin varlığına göz dikenlerin gözünü çıkartmaktır."


CİHAN