"Paralel yapı denerek camia zan altında bırakılıyor"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "'Paralel devlet', 'paralel yapı' diyerek koskoca bir camiayı zan altında bırakacaksınız, gereğini yapmayacaksınız, alnı secdeye değen insanlara hırsız muamelesi, hain muamelesi yapacaksınız, kendiniz bu işten sıyrılacaksınız." sözleriyle Başbakan ve AK Parti hükümetinin yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üstünü örtmekle eleştirdi

12 Şubat 2014 Çarşamba 19:12 tarihinde eklendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, İzmir Liman İşletmesindeki yolsuzluklar ve Sabah ve ATV'nin satışıyla ilgili havuz oluşturmada olan rüşvet olaylarının araştırılmasıyla ilgili Meclis araştırma önergesi verdi. Ancak öneri kabul edilmedi.

Önerinin lehinde konuşan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, hırsızlıkların, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin arkasında durulmamasını istedi. İddiaların içinde Başbakan, Başbakanın oğlu, Başbakanın damadı, Başbakanın kızı ve bakanlar bulunduğunu savunan Yılmaz, savcının verdiği talimatı kolluk kuvvetlerinin yerine getirmediğini ifade etti.

Yılmaz, "Şimdi, hangi gerekçeye sığındınız bunu yapmak için? Dediniz ki Millî devlete darbe var, paralel yapı var. Paralel yapının arkasında Amerika'sı, İngiltere'si, neyse, dış güçleri var, bizi yıkmaya çalışıyorlar -sözde- asrın liderini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.

Ben size buradan söylüyorum, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de dedi: Bir buçuk aydır, iki aydır bas bas bağırıyoruz buradan, diyoruz ki: Gelin sayın Başbakan, sayın bakanlar, Allah rızası için gelin, bu işin arkasında kim varsa bu kürsüden açıklayın.

Amerika mı var, İngiltere mi var, Fransa mı var? Ama ben çok iyi biliyorum, bir zamanlar AKP'liler ne diyordu biliyor musunuz oturduğumuz bir toplantıda: Bizim beyefendinin, patronun arkasında Amerika da var, biz şöyle güçlüyüz, askeriyeyi hallettik, yargıyı hallettik, 2023 yılına kadar bizim iktidarımızı kimse engelleyemez. diyorlardı.

Bu konuşmalara şahit olan birçoğunuz vardır. Şimdi, buradan soruyorum: Gelin bunu açıklayın. Eğer gizli bir şey varsa, gizli bir şey varsa dedik ki: Bunun gizliliği varsa milleti ilgilendiren, devleti ilgilendiren gizliliği varsa gelin Mecliste kapalı oturum yapalım. Bize bir açıklayın ya Allah rızası için! Biz, sizden daha fazla Milliyetçi Hareket Partisi olarak millî devletin yanında durmazsak namerdiz. Açık söylüyorum: Bizim için devletin ebet müddetliği kaçınılmazdır ama gelin, açıklayın bunu değerli milletvekilleri, gelin açıklayın." diye konuştu.

Başbakanın "Abdestimden şüphem yok ki namazım sorgulansın." dediğini hatırlatan Seyfettin Yılmaz, bunu demekle olmayacağını belirterek "Abdestinden şüphesi olmayan şunu diyecektir: On iki yıldır ben bu ülkeyi yönetiyorum. On iki yıldır bu ülkenin Başbakanıyım.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir Başbakana, hiçbir hükûmete nasip olmayacak şekilde bu millet bana yetki verdi. Ben, on iki yıldır yönettiğim bu ülkenin savcısına, polisine güvenmeyeceğim de kime güveneceğim? deseydi Allah'ınızı severseniz bugün bu yaşananlar yaşanır mıydı?" şeklinde konuştu.

"Bu ülkede bir paralel yapı varsa o paralel yapıyı siz oluşturdunuz, o paralel yapıyı ortaya çıkarmak da sizin göreviniz." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Ama siz 'paralel devlet', 'paralel yapı' diyerek koskoca bir camiayı zan altında bırakacaksınız, gereğini yapmayacaksınız, alnı secdeye değen insanlara hırsız muamelesi, hain muamelesi yapacaksınız, kendiniz bu işten sıyrılacaksınız.

Devletsiniz, içinizde bakanlık yapanlar var, eğer paralel yapı varsa, ihanet eden varsa bu savcı da olsa, polis de olsa tutarsınız kolundan gereğini yaparsınız. MİT elinizde, Emniyet elinizde, devletin bütün birimleri elinizde değerli arkadaşlar, devletin bütün birimleri sizin elinizde ama… Çünkü veremeyecek hesabınız var."

Millete gidip iktidar olunduğunu ama bugün, içinden çıkılan millete yabancılaşıldığını dile getiren Yılmaz, "Çünkü siz harama bulaştınız, haramzadelerle beraber oldunuz, o fakiri fukarayı, garip gurebayı, Anadolu'nun yiğit insanını unuttunuz.

Siz harama bulaştınız ama şunu unutmayın, bu şekilde giderseniz, harama bulaşarak giderseniz 28 Şubat sürecini yaşayanlar da bütün güçleri eline almışlardı 'Bin yıl sürecek.' diyorlardı. Sizin de akıbetiniz onlardan farklı olmayacak, onlar gibi olacaksınız, unutmayın. Aynı şekilde gideceksiniz çünkü siz milletten korkuyorsunuz." şeklinde konuştu.


CİHAN