"Paralel yapı serbest bırakmıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Eminönü meydanda vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.

Paralel yapı serbest bırakmıştır
14 Şubat 2014 Cuma 22:06 tarihinde eklendi.
Vatandaşlara Kırmızı Gül dağıtan Mustafa Sarıgül, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
 
"MUTLAKA PARALEL YAPI SERBEST BIRAKMIŞTIR"
 
Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliyesine ilişkin görüşü sorulan Sarıgül, "Mutlaka paralel yapı serbest bırakmıştır. mutlaka yeni paralel yapı kurulmuştur. Paralel yapı çok acil karar vermiştir.

Nedense 16 sene önce saçma sapan konulara dayanarak TMSF vasıtasıyla Sarıgül'ün mal varlığına el koyanlar kasaları ve kutuları görmeden çok hızlı bir kararla böyle bir adalet ne şekilde tecelli ediyorsa daha 90 gün bile olmadan hızlı bir şekilde adaletin tecelli etmesi bu gerçekten Türkiye açısından son derece üzücü bir durumdur. Senin adaletin benim adaletim olmaz.

Senin savcın benim savcım olmaz. Hiçbir demokratik ülkede savcılar soruşturma yaparken soruşturma esnasında görevlerinden al çektirilmez. Hiçlbir demokratik ülkede emniyetmesnupları görevlireni yaparken soruşturma esnasındayken başka biryere tayinleri çıkarıtılması.

Ben böylesi bir kararı hukuk adına adalet adına son derece üzüntülü görüyorum. Bana göre kamu vicdanın da bu olay son derece büyük zarar almıştır. Kamu vicdanı böyle bir olayı kesinlikle ama kesinlikle kabul etmez" diye konuştu.
 
"YARIN ESENTEPE'DEN BEŞİKTAŞ'A BİNLERCE KUTUYLA BERABER YÜRÜYECEĞİZ"
 
"Yarın Esentepe'den Beşiktaş'a binlerce kutuyla beraber yürüyeceğiz" diyen Sarıgül, "Bütün yurttaşlarımı Esentepe'ye saat 14: 00'da bekliyorum. Herkes ellerinde kutularla Esentepe'ye gelsinler. Biz de elimizde kutularla Beşiktaş'a yürüyeceğiz.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını o kutuya nasıl saklayanlara ve o kutular gündeme geldiğinde hızlı bir şekilde adaleti kendi dünyaları ölçüleri içinde dizayn edenlere 30 Mart günü İstanbul halkı Allah'ım izin verirse sandıklarda bunun en güzel şekilde hesabını soracaktır. Bu karar üzüntü verici karardır. Bu karar sıkıntı verici bir karadır. Bu karar kamu vicdanını üzmüştür" şeklinde konuştu.
 
"BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVDEN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR"
 
Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta yaşananlara ilişkin yayınlanan görüntülere de değinen Sarıgül, "Hiçbur yurttaşımız Türikye'de başörtülü kardeşlerimize negatif davranmaz. Özellikle Bahçelievler Belediye Başkanımıza bunu sormak lazım. Anlatmak lazım.

Başkan bazı TV kanallarına çıkıp ailemden birine böyle yapıldığı söylemişti. Acaba siyaset için ailenin fertlerinden birini konuşmaya değer mi? Bir siyaset için yurtaşları yanıltmaya değer mi? Bahçelievler belediye başkanını o gün ziyaret etmiştim. Bir insan olarak çok üzüntü duyduğumu belirtmiştim. Ama ziyarete gittiğimde sayın başkanın benim kadar üzülmediğini hissetmiştim. Ama birşey diyememiştim. Böyle bir olay varsa çok çok üzülürüm. Böyle bir olay senaryo ise Bahçelievler belediye başkanının görevden istifa etmesi gerekiyor.
 
Buradan başkana sesleniyorum: Siz TV'ye çıkarak bunları nasıl söylediniz. Siz vicdan azabı çekmiyor musunuz? İnançlarımızı niye siyasete alet ettiniz. 3 günlük dünyada koltuğunuzu bir gün daha korumak için yalana dolana gerek var mıydı?" diye konuştu.
 
Sarıgül daha sonra Eminönü İskelesi'nden Üsküdar vapuruna bindi. Burada kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektiren Sarıgül, martılara simit attı. Vapurdan inen Sarıgül, kendisini bekleyenlerle birlikte CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'na yürüdü. Sarıgül daha sonra Üsküdar adayı İhsan Özkes ile birlikte vatandaşlara seslendi

DHA