Parası gasp edilen sütçü çocuğa yardım

ADANA'da dağıtım yaparken pazar arabasındaki süt ve cebindeki 40 TL'si gasp edilen işitme engelli 12 yaşındaki Serkan Ünal'a İstanbul'dan yardım geldi.

Parası gasp edilen sütçü çocuğa yardım
21 Kasım 2015 Cumartesi 12:13 tarihinde eklendi.
Tuzla Belediyesi'nin Gençlik Komisyonu üyeleri bir hafta içerisinde topladıkları yardımı Adana'ya gelip Ünal Ailesi'ne teslim etti.
 
Merkez Çukurova İlçesi'nin Huzurevleri Mahallesi'nde oturan Serkan Ünal, süt satarak geçimini sağlayan annesi Yeter Ünal'a yardım etmek için 14 Kasım'da dağıtıma çıktı. Huzurevleri Mahallesi'nde Serkan Ünal'ın yolunu kesen, uyuşturucu bağımlısı 23 yaşındaki Serdar Acar, cebindeki 40 TL parasını gasp etti. Anne Yeter Ünal'ın şikayetçi olması üzerine zanlı yakalandı. Gözaltına alınan ve daha önce de Ünal'ın ağabeyi Ümit'in cebindeki 41 lirasını gasp ettiği belirlenen Serdar Acar tutuklandı.
 
Süt dağıtıcısı çocuğun gasp edildiğini öğrenen İstanbul Tuzla Belediyesi Gençlik Komisyonu üyeleri, aileye yardım kararı aldı. Bir hafta içerisinde açtıkları stantlarda ürün satıp, bağış kutularında toplanan paraları bir araya getiren Tuzla Gençlik Komisyonu üyeleri, Ünal ailesinin tüm çocuklarının 4 yıllık eğitimlerinde kullanacakları bütün kırtasiye malzemelerini satın aldı. İstanbul'dan uçak ile Adana'ya gelen gençler, anne Yeter Ünal'a yanlarında getirdikleri miktarı açıklanmayan para ve kırtasiye paketlerini teslim etti.
 
Yapılan yardımlar karşısında söyleyecek söz bulamadığını belirten anne Yeter Ünal, "Kıt kanaat geçinen bir aileyiz. Çocuklarımın eğitimini sağlamak için ben ve eşim süt satıyoruz. Serkan işitme engelli. Özel kulaklı olmadan duyması imkansız. Bu cihaz için komşularımdan borç aldım. Şimdi hem okuyan çocukların masrafı, hem Serkan'ın kulaklık borcu, hem de ailemizin geçimini sağlamaya çalışıyoruz. Bizi zor günümüzde yalnız bırakmayan Tuzla Belediyesi Gençlik Komisyonu'na teşekkür ediyorum" dedi.