Paraşütle arabanın üzerine düştü

Ömer Sarışın, iniş pistinden yaklaşık 50 metre geride bulunan TOKİ konutlarından birinin çatısına indi. Rüzgarın etkisiyle paraşütü bir anda yeniden şişen Sarışın, çatıdan savrularak park halinde bulunan bir otomobile çarpıp yere düştü

Paraşütle arabanın üzerine düştü
29 Nisan 2013 Pazartesi 12:09 tarihinde eklendi.

 

Bursa’da Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler Köyü’nde bulunan alanda yamaç paraşütü yapmak isteyen Ömer Sarışın dün akşam hazırlık yaptıktan sonra tek başına paraşütle 800 metrelik bölümü aşarak iniş pistine gitmek için harekete geçti.
 
Sarışın, iniş alanına doğru ilerlediği sırada rüzgarın sert esmesi sonucu pistin 50 metre gerisinde bulunan Akçağlayan TOKİ evlerinden birinin üzerine zorunlu iniş yaptı. Ancak Sarışın, paraşütünün bir anda rüzgarla dolması sonucu tekrar savrularak iki katlı evin çatısından düştü. Yere düşerken park halinde bulunan bir aracın arka kısmına çarpan Ömer Sarışın, sağ bacağından yaralandı.
 
'AŞAĞI DOĞRU SÜRÜKLENDİM'
 
3 yıldır yamaç paraşütüne ilgi duyan Sarışın’a ilk yardımı yine kendisi gibi yamaç paraşütü yapan arkadaşları yaptı. Bir süre sokakta ambulansı bekleyen Sarışın, "İniş alanını hedeflemiştim. Rüzgar biraz sert olduğu için kanat ilerlemedi. Bu sırada paraşüt çökmeye başladı. Çatı üzerine çok yumuşak iniş yaptım. Tutunmaya fırsat bulamadan paraşüt rüzgar ile dolduğu için aşağı doğru sürüklendim. İnerken arabaya çarptım. Şu an ayağımda ağrı var" dedi.
 
Gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesi ardından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan evli ve 1 çocuk babası Sarışın’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DHA