"Parayı yerinde kullanmak önemli"

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Para sahibi olmak önemli ama, parayı yerinde yani, hayırda kullanmak daha önemlidir.“ dedi.

Parayı yerinde kullanmak önemli
30 Ekim 2013 Çarşamba 19:14 tarihinde eklendi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaptırılan Abdülkadir Aykılıç Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı. Açılış programına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Birecik İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Birecik Beleye Başkanı Av. Faruk Pınarbaşı, Ayran Belediye Başkanı Selahattin Alpay, Mezra Belediye Başkanı Yusuf Güneş, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ali Özçelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadık Şahin, kurum müdürleri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Hayırsever vatandaşlar tarafından Birecik ilçesinde yaptırılan Abdülkadir Aykılıç Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine katılan Vali Güvenç burada yaptığı konuşmada hayırlı işler yapmanın önemine değinip, "Bu topraklardan ekmeğini kazanan, bu toprağın çocuğu, hayırsever bir kardeşimiz de Birecik ilçemizde bu yurdu yaptırdı.

Parayı kazanmak önemli, ama parayı hayırda harcamak ondan daha önemli diye düşünüyorum. Hep söyleniyor kimse öbür tarafa bir şey götürmüyor diye. Hayatın gerçeği bu; çıplak geliyorsun, çıplak gidiyorsun, ama yaratılışın hikmeti, öyle hırslarımız var ki son ana kadar dünyayı, malı mülkü kovalıyoruz. Akıllı insan odur ki, bahtiyar insan odur ki, gerçek anlamda öbür tarafa götürebileceği işleri sağlığı yerindeyken yapabilsin.

En büyük bahtiyarlık budur diye düşünüyorum. Yoksa fani dünyada zenginde olsanız, fakir de olsanız, gelir, gidersiniz. Son dönemde gururla söylüyoruz, sivil toplum en can alıcı meselelerimize çok yakından sahip çıkıyor. Güzel yatırımlar yaparak hizmet ediyor. Bizim neslin asla göremediği şartları sağlıyor. Emin olun bunların karşılığını sizler de Türkiye Cumhuriyeti de göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Yaptırdıkları yurda rahmetli kardeşlerinin ismini veren Aykılıç kardeşlere yurt için teşekkür eden Vali Güvenç, “Yaptığınız hayırla emin olun ki rahmetli kardeşinizin ruhu şad olmuştur. Ben de ona buradan bir kere daha rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ise açılış öncesi yaptığı konuşmada; eğitimin dünyanın en etkili, gelecek için en hayırlı yatırım olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç tarafından hayırsever Müslüm ve Mustafa Aykılıç kardeşlere teşekkür plaketi takdim edilirken, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz’ın duası eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler hizmete açılan 110 öğrenci kapasiteli yurdu gezip yetkililerden bilgi aldı. 


CİHAN