Park edilen otomobil deniz uçtu

Beykoz’da, sürücüsünün otoparktaki meyilli alana el firenini çekmeden park ettiği otomobil kayarak denize düştü. Otomobil, olay yerine çağrılan dalgıc ve çekici yardımıyla çıkarıldı.

Park edilen otomobil deniz uçtu
09 Nisan 2013 Salı 18:49 tarihinde eklendi, 1.333 kez okundu.

 

Olay saat 15.00 sıralarında Kelle İbrahim Caddesi üzerinde bulunan bir otoparkta meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Bahadır, 34 DC 1303 plakalı otomobilini deniz kıyısında bulunan otoparkın meyilli olan bölümüne park etti. Yanında bulunan yeğeni İzzet Çıyar ile birlikte otomobilden inen Bahadır, otoparktan ayrıldı.
 
Mustafa Bahadır’ın el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil meyilli araziden kaymaya başladı. Hızlanan otomobil yokuş aşağı inerek denize uçtu. Otomobilin denize düştüğünü gören vatandaşlar, içinde birileri olduğunu düşünerek durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, aracın içinde kimsenin olmadığı bilgisine ulaştı.

Bu sırada otomobilinin denize düştüğünü öğrenen Mustafa Bahadır da olay yerine geldi. Tamamıyla suya gömülen otomobilin sudan çıkarılması için olay yerine çekici ve dalgıç çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen dalgıç, kıyafetini giydikten sonra denize girerek, çekiciye bağlanan halatı suya gömülü otomobile taktı. Çekici tarafından halatla çekilen otomobil yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından kıyıya çekildi. Çekicinin gücü yetmediği için kaldırılamayan otomobil karaya çıkartılamadı.
 
Öte yandan Mustafa Bahadır, gazetecilerin soruları üzerine, aracın arkadaşına ait olduğunu söyledi. İzzet Çıyar ise aracın el freninin boşalması üzerine rampadan kayarak denize düştüğünü ifade ederek “Arabayı Mustafa Bey kullanıyordu. Park ettikten sonra araba kayarak denize düştü. Dalgıç çağırdık, şimdi de çıkarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DHA