"Partiler üstüyüm"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bizim partimiz yok, ben partiler üstü bir insanım. Benim siyasetim kullandığım oyla sınırlıdır" dedi.

Partiler üstüyüm
30 Ağustos 2014 Cumartesi 15:43 tarihinde eklendi.
 
TESK'in Antalya'da 1 haftadan bu yana süren ve 3'er günlük 4 grup halinde federasyon, birlik başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim ve istişare toplantısı, Genel Başkan Bendevi Palandöken'in konuşmasıyla sona erdi. Palandöken, 17 Eylül'de yapılacak konfederasyon seçimi öncesi federasyon ve birliklerin başkan ve yöneticilerine seslendi. 
 
TESK genel kurulu öncesi isim vermeden eleştirilerde bulunan Bendevi Palandöken, Antalya'daki bu toplantılar konusunda hoşnut olmayanlar bulunduğunu vurgularken şöyle dedi:
 
"Ben bu teşkilatın genel başkanı; bakkallar odasının başkanıyım. Sizleri bir araya getirme, birbiriniz arasında diyalog oluşmasını sağlamanın altında ne aranır? Bunun altında bir şey arar, biliyorsunuz meşhur bir laf var onu arar. Korkan, çekinen adam bu teşkilatı bir araya getiremez. Bakanlığa müracaat edildi, Denildi ki; 'Odaları kapatalım, ekonomik gücü zayıf. Bunları birleştirelim.' Sanki ben birlik başkanıyım, odaları ben kurdum veya odaların kurulması için kaynak ayırdım. Seçilmiş insanlara saygı duyun. Bir odayı kapatmam, bir odayı kapattırmam. Türk esnaf ve sanatkarına yara, delik açtırmam. Ben birlik beraberliğin korunması için bu görevi üstleniyorum."
 
114 LİRA KAVGASI
 
Kırıkkale'de şehit cenazesine katıldığı için TESK'ten 114 lira aldığı yönündeki eleştirilere de sert çıkan Palandöken, 7 yıl önce  Kırıkkale'de dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ila bina için mekan ve arazi bakmaya gittiğini anlattı. Palandöken, o sırada Keskin İlçesi'nde bir şehit haberi aldıklarını, Kırıkkaleli, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da cenaze için geldiğini ve bunun üzerine kendilerinin de cenazeye katıldıklarını anlattı. Olayın sabote edildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Velev ki benim anlattığımın tam tersi, öyle bir paraya ihtiyacım yok. Türk esnaf ve sanatkarını temsil eden bir insana atılan çamuru siz tasvip eder misiniz" dedi.
 
Palandöken, 114 TL için esnafın parasıyla 35 bin lira harcanarak sarı zarflar içinde herkese bu kağıdın gönderildiğini belirterek, "Size gelene sanki itibar edecekmişsiniz gibi 35 bin lira kağıtlara harcandı" ifadesini kullandı.
 
SİYASİ SUÇLAMA
 
Palandekön, rakiplerinin federasyon seçiminde siyasi partileri devreye soktuklarını ve bazı parti başkanları aracılığıyla "Bendevi Palandöken'i devireceğiz" diye kampanyalar yürütüldüğünü dile getirdi. Palandöken, yölme oeoiB
 
"Bendevi Palandöken burada. Onlar nerede? Yok. Çünkü yüzleşemezler. İnşallah gelirler, hepinizin içinde yüzleşiriz. Ama buraya gelmediler, genel kurulda görüşürüz. Niye siyasi partilerden destek almak suretiyle esnaf ve sanatkarın üstüne kara bulut indirecekler. Falan parti, filan parti, bizim partimiz yok; ben partiler üstü bir insanım. Benim siyasetim kullandığım oyla sınırlıdır." 
 
HERKESE CEP NUMARASINI VERDİ
 
Salondaki dinleyicilere hakkındaki iddiaları araştırmalarını, gerekirse direkt kendisine sorabileceklerini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, salona "Cep telefon numaram olmayan varsa el kaldırsın" sözleriyle seslendi. Kimsenin el kaldırmadığı salonda Palandöken 4 kez cep telefonu numarasını tekrarlayıp, herkesin kaydetmesini ve istediği soruyu yöneltebileceğini söyledi.
 
SANAYİSPOR FORMASINI GİYDİ
 
Palandöken'e konuşması sonrasında Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Döşemealtı halısı ve seramik vazo hediye etti. Antalya'da üç dönemdir namağlup şampiyon olan Sanayispor teknik direktörü ve futbolcuları tarafından da destekleri için, Türkiye'deki 8 sanayispor kulübü adına Palandöken'e 7 numaralı ismi yazılı forma takdim edildi. Palandöken, salonda Sanayispor formasını giydi. 

DHA