'Partiyi onlar değil dağ yönetiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eş Başkanın dağda bulunan ağabeyi bunlara talimat veriyordu. 'Ağabey ayıp ediyorsun' dediğini duyan var mı? Diyemez çünkü bu partiyi onlar değil, dağ yönetiyor" dedi.

Partiyi onlar değil dağ yönetiyor
29 Mayıs 2015 Cuma 19:36 tarihinde eklendi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yaptığı konuşmadan sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi.
"Adanalı kardeşimin kalbini kazanamazsanız tüm dünyayı arkanıza alsanız ne yazar" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, "Yeni Türkiye yolunda Adana'nın bizimle birlikte yürümesi çok önemli. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için Adana'nın bizi desteklemesi çok önemli. Bunun için 7 Haziran'da yeni Türkiye'ye sahip çıkıyor musunuz? 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor musunuz?" dedi. 
 
MHP'Lİ BAŞKANI ELEŞTİRDİ
 
Adana ve Mersin'e yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kendisini karşılamamasını da eleştirdi. Erdoğan, "Bunların bizleri gelip karşılamaması ne denli nezaket kurallarına sahip olduklarını gösteriyor. Hiç önemli değil. Bölücü terör örgütünün desteklediği o partinin belediye başkanları da aynı. Ama MHP'nin Karabük Belediye Başkanı gelip karşıladı. Hatta açılışa katıldı; biz de kendisine rica ettik selamlama konuşması yaptı. Bizler nezakete nezaketsizlik yapmayız" diye konuştu.
 
HOCA EFENDİYSEN NE İŞİN VAR PENSİLVANYA'DA
 
Ülkenin bölünmesine asla müsaade etmeyeceklerini anlatan Erdoğan sözlerine şöyle sürdürdü:
 
"Özellikle bazı Kürt kardeşlerimiz oyuna geliyor. Diyorum ki bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz. Kimse böyle bir yola başvurmasın. Başvururlarsa karşılarına bizi bulurlar. Karşılarında Silahlı Kuvvetleri, emniyeti bulurlar. Milleti bulurlar. Değerli kardeşlerimiz birileri için ne demiştim hatırlıyor musunuz? 'İnlerine ineceğiz' demiştim. İnlerine girdik mi? Girdik, girmeye de devam ediyoruz. Hukuk içerisinde bunların bedelini ağır ödeyecekler. Bunların baş imamı hoca efendi 99'da nereye kaçtı, Amerika'ya Pensilvanya'ya. Hoca efendi değil misin niye Pensilvanya'ya kaçtın neden Mekke'ye Medine'ye gitmedin. Ne işin var orada. Arkasından küçük imamlar da kaçıyor. Şu anda paniklediler, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletini bölmenin bedeli çok ağır olur. Hoca efendi denilen zat 'başını aç peruk tak' dedi mi? Bu ülkede kızlarımızın çektiği ezanın cefanın arkasında bunlar var. Aldattılar maalesef yanlış yola sevk ettiler. İmam hatiplerin orta kısmını kapattılar. Ben imam hatip mezunuyum. 4 çocuğum da imam hatip mezunu. Kızlarım üniversiteye gidemedi. Yurt dışına göndermek zorunda kaldım. Oğlum katsayı engeline takıldı."
 
"O PARTİYİ DAĞ YÖNETİYOR"
 
Adana'ya olduğu gibi Hakkari'ye de hizmet götürme çabası içinde olduklarını anlatan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
 
"Geçenlerde Hakkari Havaalanı'nın açılışını yaptık. Bölücü örgütün güdümündeki partinin eş başkanı 'keşke beraber açsaydık' diyor. Bunların belediye başkanı olduğu 5 ile gittim. Hiç birinde belediye başkanları bizi karşılamaya gelmedi. Çünkü bunları dağ yönetiyor. Bu beyefendi 'beraber açsaydık' diyor. Sen değil misin 'sokağa dökülün' diyen 6-7-8 Ekim tarihlerinde 50 kişinin ölümüne neden olan. Ah benim Kürt kardeşlerim bunlarda hizmet etme diye bir şey yok. Bu oyunu bozmamız lazım. Bir grup aydın geçinenler çıkmışlar, neymiş, ben diktatörmüşüm. Ben diktatör olduğum için mi Gezi'yi yaptılar. 17-25 Aralık operasyonu diktatör olduğum için mi yaptılar. Çok enteresan 'Taksim bizim Kabe'miz diyor. Bizim tek Kabe'miz var o da Mekke'dir. Ondan başka Kabe tanımayız. Bunlara bütün emirler dağdan geliyor. Eş başkanın dağda bulunan ağabeyi bunlara talimat veriyor. Dağdaki ağabey havalimanına saldırırken küçük kardeşin ağabeyine 'Ayıp ediyorsun' dediğini duydunuz mu? Çünkü bu partiyi dağdan yönetiyorlar. Partileri barajı geçemezse kaos çıkar diye tehdit ediyorlar. Hadi oradan hangi kaosu çıkartmak istiyorlarsa çıkarsınlar. Bunun bedelini ağır ödersiniz. Bu ülkenin güvenlik güçlerini ne zannediyorsunuz. Daha seçim yapılmadan seçim sonrası kaos çıkartmaktan söz ediyorlar. Bunlar kandan candan besleniyorlar. Milletin ağıtıyla feryadıyla besleniyorlar. Yüze yakın belediye bu partiden diye dokunur biz hizmetlerini gördünüz mü?"
 
MHP VE CHP'YE DE ÇATTI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'ye çatanken de "Milliyetçi olan partinin genel başkanı ile bunlar aynı dili konuşuyor. Neymiş kriz çıkarmış, erken seçime gidilir diyor. Ana muhalefet dersen zaten kendini bırakmış, pareler yapı tüm gücüyle bu partinin borazanlığı yapıyor. Bölücü örgütün güdümündeki partinin barajı gezmesi üzerine hesaplar yapıyorlar. Bu secimde tüm hesaplar inşallah boşa çıkacak" dedi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Seçim günü elektrik kesilirse sandığın üzerine oturun' açıklamasını da eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: 
 
"Seçimlerde sandığı bulup oy kullanamadığı için hala sandıkların tahtadan olduğunu sanıyor. Sandıklar artık plastikten üzerine oturursan kıransınız Kılıçdaroğlu. Sandıklar üzerine oturmak için değil içinden çıkmak içindir. Tavuk musunuz da sanığın üzerine tüneyeceksiniz? Güya vaatleriyle millete şirin gözükecekler. Yılda 1 milyon istihdam vaadinde bulunuyor. Geçen yıl gerçekleşen istihdamın 1 milyon 350 bin olduğundan haberi yok. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu tek çatı altında toplayacaklarmış, zaten topladık haberi yok. Çalışma hayatında 160 vaadi var, bunun 110'u zaten yapılmış durumda. Hesap bilmediği gibi kendi dönemini de bilmiyor. Hesap bilmezliği yüzünden SSK'yı batırdı, şimdi milleti batırmaya çalışıyor. Ama bu millet ona izin vermeyecek."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.
 
ADANA'DAN AYRILDI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Mustafa Büyük ile yaklaşık 1.5 saat basına kapalı olarak görüştü. Ak Parti il yönetimi ve milletvekili adayları da Valiliği'ne gelerek ziyarete eşlik etti. Erdoğan görüşmenin ardından Adana'dan ayrıldı.
 
SURİYELİLER YOLDA KALDI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana'daki halkla buluşması sırasında bir insansız hava aracı da kentin üzerinde uçtu. Ayrıca merkez Sarıçam İlçesi'ndeki kamptan Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitinge getirilen yüzlerce Suriyeli, dönüş çilesi çekti. Araçların yeterli olmaması nedeniyle Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda bekleyen yüzlerce Suriyeli, ilginç görüntüler oluşturdu. Mitingi için alana geldiklerini söyleyen Suriyeliler, peyder pey kampa götürüldü.

DHA