Patent Tescili ile Geleceğinizi Güvence Altına Alın

Sektörün köklü kuruluşlarından olan Patent Home, patent ve faydalı model tescil belgesi işlemlerinizde profesyonel vekilleri ile hizmet vermekte, yılların getirdiği tecrübesini başvuru işlemlerine yansıtarak en doğru, en çabuk ve en uygun fiyatlarla sunmaktadır.

Patent Tescili ile Geleceğinizi Güvence Altına Alın
03 Ağustos 2012 Cuma 16:51 tarihinde eklendi.

 

Ar-Ge Çalışmaları ve Patent Hakkı
 
Yapılan araştırmalar göre işletmelerin Ar-Ge yatırımlarının yaklaşık %25'i mevcut olan buluşlar için harcanarak israf edilmektedir. Bilinçsizce harcanan bu kaynakların işletme ekonomisine, dolayısıyla ülke endüstrisine geri kazandırmanın yolu derinlemesine yapılacak araştırmadan geçmektedir.
 
Patent Araştırması
 
Araştırma
 
Planlanan araştırmanın sadece Türkiye ile sınırlı olmayıp dünya çapında yapılması, mevcut buluşların incelenmesinde hayati rol oynamaktadır. Başarılı bir Ar-Ge çalışması yürütmek ancak derin araştırmayla mümkündür. Dünya üzerindeki buluşların büyük bir bölümü dokümanlarda açık bir şekilde yer almaktadır. Avrupa Patent Ofisi http://worldwide.espacenet.com ve Amerikan Patent Ofisi www.uspto.gov internet üzerinden araştırma yapmak isteyenler için çok iyi bir veri kaynağıdır.
 
Patent Alma
 
Yapılan yeni buluşlara farklı yollarla patent alma hakkı bulunmaktadır. Buluş sahipleri tamamen kendi iradeleriyle incelemesiz (7 yıl), incelemeli (20 yıl) ve faydalı model belgesi (10 yıl) çeşitlerinden birini tercih edebilir. Araştırma, inceleme, belge alma maliyet ve süreci bakımından da farklılık gösteren çeşitlerinde, seçim yapmak tamamen ihtiyaca yönelik olmalıdır.
 
Uzman vekillerimiz, yapılan buluşu ve işletmenin ihtiyacını göz önüne alarak tescil seçenekleri arasında en doğru seçimin yapılmasında danışmanlık desteği sağlamaktadır. Bunların arasından en doğru seçimi yapmak, belgenin alınma süreci ve maliyeti oldukça önemlidir.