"Patriot kararı kışın verilecek"

Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman Kmutan Kurmay Albay Thorsten lıg, Almanya'nın Kahramanmaraş'taki patriot birliğini geri çekeceği söylentileriyle ilgili açıklama yaptı.

Patriot kararı kışın verilecek
29 Ağustos 2014 Cuma 19:40 tarihinde eklendi.

Thorsten lıg, "Benim düşüncem kış aylarında bir karar verilecek, ona göre de, biz buradaki görevimizi ya devam ettireceğiz ya da geri döneceğiz.” dedi.

Kahramanmaraş Garnizon Komutanlığı'nca özel bir alışveriş merkezinde düzenlenen 30 Ağustos resim sergisine katılan Kurmay Albay Thorsten lıg, NATO çerçevesinde görevli Alman birliğinin 31 Ocak 2015’a kadar görevini sürdüreceğini belirterek, “Alman Federal Cumhuriyeti'nin Parlamentosu ülke olarak bize buradaki görevimizi devam ettirdiği sürede biz burada kalacağız.

Benim düşüncem, kış aylarında bir karar verilecek, ona göre de biz buradaki görevimizi ya devam ettireceğiz ya da geri döneceğiz. O tarihe kadar buradayız. Asker olduğumuz için, bizim siyasetçilerin kararlarına göre hareket edeceğiz. Ona göre de biz burada tedbirlerimizi alacağız.” diye konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Thorsten lıg, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş halkı bizi kucakladı. Misafirperverliklerinden çok memnun olduk. Zafer Bayramı'nı şimdiden kutluyorum.

Buradaki Alman Patriot Birliği Aralık 2013’den itibaren burada bulunuyor. Görevimizi en ciddi şekilde gerçekleştiriyoruz. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'nin isteği üzerine Kahramanmaraş’ı koruma amaçlı geldik. Burada görevimizi profesyonel olarak yapıyoruz. Şuana kadar doğru olan buradaki Alman Pariot Birliği'nin 31 Ocak 2015’a kadar burada bulunacak olması.”


CİHAN