Patriotların kurulumu büyük oranda tamamlandı

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Kahramanmaraş'a konuşlandırılan 2 Patriot füze savunma sisteminin kurulum çalışması büyük ölçüde tamamlandı.

Patriotların kurulumu büyük oranda tamamlandı
26 Ocak 2013 Cumartesi 14:18 tarihinde eklendi, 1.321 kez okundu.

 

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Gazi Kışlası'nda, önceden belirlenen yerlere konuşlandırılan Patriot bataryaları, Suriye'den gelebilecek muhtemel bir füze tehdidine karşı hazır bekletiliyor. Montajı tamamlanan füze rampalarının yönlerinin güneye çevrildiği gözlenirken, kışla çevresinde jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
 
Suriye sınıra 100 kilometre mesafedeki Gazi Kışlası'nda sistemin kurulum ve bakımında görevli Alman Üstçavuş Daniel, "Bu konuda kapsamlı eğitim aldık ve kendimi çok rahat hissediyorum. Ama buradaki görevimiz de bize çok yararlı bir tecrübe kazandıracak." dedi.
 
Gazi Kışlası'ndaki Alman askerlerine Danimarkalı askeri uzmanlar da destek veriyor. Danimarkalılar, NATO'nun Almanya'daki komuta merkezi ile iletişim hattından sorumlu. Danimarkalı Üstçavuş Klaus Frisk, daha önce de farklı ülkelerin ordularından gelen bilgilerin aktarılması işini başarıyla üstlendiklerini dile getirdi.
 
"ALMANLAR, DONDURMANIN BAŞKENTİNDE ŞANSLI"
 
Alman ve Danimarka askerlerinin şu anda çok meşgul olmasından dolayı Kahramanmaraş'ı görme fırsatı bulamadığı belirtildi. NATO televizyonu ise Maraş halkına askerlerin gelişini nasıl karşıladıklarını sordu. Adının Mehmet olduğunu söyleyen bir vatandaş, NATO güçlerinin belirli sorumluluklarının bulunduğunu fakat Türkiye'nin NATO'nun yanında komşularıyla da görüşerek kararlar alması gerektiğini savundu ve "Yoksa kaybeden biz oluruz." dedi.
 
NATO televizyonu, Alman askerlerinin, Türkiye'de dondurmanın başkenti olarak kabul edilen Kahramanmaraş'ta görev aldığı için şanslı olduğu yorumunu yaptı. Kanala açıklama yapan bir pastane sahibi, "Füze rampalarının gelmesini devletimiz bizim iyiliğimizi düşündüğü için istemiş. Kahramanmaraş halkı bundan memnun." dedi. Bir baharat satıcısı ise Patriotların kötü bir niyetle buraya getirildiğini sanmadığını ifade etti.

CİHAN