Pavey'e şok eden yanıt

CHP’li Şafak Pavey, Meclis adına gittiği Brüksel ve Viyana elçiliklerinden tekerlekli sandalye istedi. Brüksel’den “AP’ye sorun, biz yardımcı olamayız”, Viyana’dan ise “Günlük 7,3 euro kira bedeli için bütçemiz yok, siz kiralayın” yanıtı gelince şoke oldu.

Paveye şok eden yanıt
05 Aralık 2011 Pazartesi 07:57 tarihinde eklendi.

 

 Genelkurmay Başkanlığı’nın gazileri ziyaret etmek istemesine onay vermediği CHP’nin engelli milletvekili Şafak Pavey, bu defa da Türk Büyükelçilikleri’nden hayalkırıklığına uğradı.
 
Brüksel ve Viyana’da katılacağı resmi toplantılarda kullanılmak üzere iki ülkedeki Türk Büyükelçilikten tekerlekli sandalye temin etmeleri yönünde talepte bulunan Pavey, gelen yanıtlar üzerine şok oldu.
 
Vatan'ın haberine göre; Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği, “Avrupa Parlamentosuyla görüşün, biz yardımcı olamıyoruz” derken, Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliği’nden gelen yanıtta ise “7.30 euro kiralama bedeli var, bizim bütçemiz yok, siz cebinizden karşılayın” denildi.
 
Bu yanıtlar üzerine Pavey, hem söz konusu büyükelçiliklere hem de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na tepkisini içeren birer mail gönderdi.
 
Pavey, mailinde şöyle dedi:
 
"Fiziksel engellliğim nedeniyle söz konusu toplantılarda yük sayıldığımı, bunu da hadsizlik saydığınızı ve dolaylı olarak haddimi bildirmeyi denediğini düşünüyorum. Milletvekili olmamın yanı sıra, uluslararası diplomaside saygın görevlerinde bulundum. Büyükelçiliklerinizden Viyana ya da Brüksel’de alışveriş ya da eğlence merkezlerine tur talep etmiş değilim. Verilen görevi yerine getirmem için elzem olan bir medikal tavkiye aracı istemiş bulunmaktayım. Görevimin maliyeti sizin sorumluluklarınız arasındadır. Bu talihsiz cevabı geri almanızı rica etmekteyim."