"Pazar günü sandıkları patlatıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu'nda Siirtliler Dayanışma Platformunun düzenlediği geceye katıldı.

Pazar günü sandıkları patlatıyoruz
07 Haziran 2011 Salı 09:55 tarihinde eklendi, 2.634 kez okundu.

 

PAZAR GÜNÜ SANDIKLARI PATLATIYORUZ
 
Kazlıçeşme mitinginde Başbakan'a sahip çıkan İstanbullular'ın seçimlerde de bu tavrını koruyacağına emin olduğunu belirten Bilal Erdoğan, 'Seçimler Türkiye'nin demokratikleşme, büyüme ve dünya sahnesinde güçlü bir duruş sergileme mücadelesinde, bambaşka bir milat olacaktır. Pazar günü eniştenizi destekleyeceksiniz değil mi?' dedi.
 
Pazar gününe kadar tüm AK Parti destekçilerinin çalışmalarını hızlandırması gerektiğini vurgulayan Bilal Erdoğan, 'Çalmadık kapı, aramadık dost bırakmıyoruz. Pazar günü sandıkları patlatıyoruz ve Başbakanı gümbür gümbür yeniden iktidara taşıyoruz' şeklinde konuştu.
 
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fenerbahçe Spor Kulubü Başkan Vekili Nihat Özdemir, İşadamı Ethem Sancak ve çok sayıda Siirt'linin da katıldığı gece, sanatçılar Deniz Toprak, Hakan Altun'un şarkıları ve İstanbul Mir Sanat Topluluğunun dans gösterisi ile sona erdi.
 
BAĞIŞ: AK PARTİ SAYESİNDE DİYARBAKIR'A GİDEBİLİYORLAR
 
Geceye eşi Beyhan Bağış'la birlikte katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da 'Siirt, birilerinin 'artık muhtar bile olamaz' dediği bir lideri yerden kaldırıp 'bu yiğit, dünya yiğididir' dediği bir ildir' diye konuştu.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yıllardır Başbakan Erdoğan'ın yaptığı çağrıya uyarak, Sivas'ın doğusundaki illere geçebildiğini kaydeden Bağış, 'Türkiye, AK Parti'nin sağladığı huzur ve kardeşlik ortamında muhalefet parti liderlerinin de Güneydoğu'ya gidebildiği bir ülke oldu. AK Parti, özgürlüklerin önünü açmasaydı hiçbir parti oraya gidemezdi. Kendi koalisyon ortağı oldukları dönemde bile oraya gidemediler. Bizim iktidarımızda bunu başarabiliyorlar' şeklinde konuştu.
 
Bağış, Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde 'Anadilinizi konuşacaksınız da karnınız mı doyacak, bu size elbise olarak mı dönecek?' sözlerine de değinerek, 'Bunların özgürlük anlayışı budur. Bu ayıptır. Bu millet özgür olmasın, dilini konuşamasın, sivil bir anayasaya sahip olmasın diye, 3'ü kolkola girip buna karşı çıktığını 12 Eylül referandumunda gördük' ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'de yaşayan hiç bir insana ayrımcılık yapmadan herkesi önemseyerek siyaset yürüttüklerini söyleyen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu dönemde kazandığı seçimin kaybettirildiğini belirterek şöyle devam etti:
 
ERDOĞAN'I MİLLETVEKİLİ YAPMAMIŞLARDI
 
'322 seçmenli bir sandıktan CHP'ye 520 oy çıkmıştı. İtiraz ettiğinde ise Başbakanımızı hapse atmaya çalıştılar. 1992 yılında milletvekili seçilip mazbatasını almaya Ankara'ya gittiğinde bu statükocu zihniyet onun milletvekilliğine mani oldular. 1994 yılında İstanbullular ona dün sahip çıktığı gibi yine sahip çıktı ve onu belediye başkanı seçti. Yaptığı hizmetleri çekemeyenler okuduğu şiir gerekçesiyle onu hapsettiler. Tüm bunlara rağmen Başbakanımızın sevgisi onu milletten koparmadı.'
 
Başbakan Erdoğan'ın 2003 yılında göreve seçilmesi ile sadece Türkiye'nin değil tüm mazlumların da umudu olduğunu ifade eden Bağış, 'Avrupalı ve Amerikalı liderlerin 'İlk kez yüzde 85'lik bir oyla seçilen bir lider olduğunuz için sizi yürekten kutluyorum' sözlerini tercüme ederken sesimin titremesini asla unutamam. Antep gazi ise, Urfa şanlı ise inanın bana Siirt de mübarek bir yerdir. Siirt, birilerinin 'artık muhtar bile olamaz' dediği bir lideri yerden kaldırıp 'bu yiğit, dünya yiğididir' dediği bir ildir' şeklinde konuştu.