"Pazartesi gününü bekleyeceğiz"

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman çalışmalar, transfer ve kongre süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pazartesi gününü bekleyeceğiz
12 Haziran 2013 Çarşamba 20:32 tarihinde eklendi.
Kulübün seçim sürecinde olduğunu belirten Karaman, "Pazartesi gününü bekleyeceğiz" dedi.
 
Kiralık ve genç oyuncuları erken topladıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirten Karaman, "35 kişi ama en son milli takıma giden oyuncularımız var. Enes, Ertuğrul gibi. Toplamda 45 kişi. Ayın 20'sinden sonra gelecek 19 kişilik bir grup daha var. Burada kiralık oyuncularımızla istişare yapalım istedik.

Onların içinde gittiği kulüplerde son aylarda oynamayanlar, kulübünden kopan oyuncular, bizim kulübümüzden olaylı ayrılanlar var. İçlerinde yabancılar ve süper ligin önemli oyuncuları da var. Tagoe ve Bangura'yı görmüş değiliz. Onların durumuna da bakacağız" diye konuştu.
 
KEŞKE GÜÇ BİRLİĞİ OLSA
 
Seçim sürecinin olduğunu hatırlatan Hikmet Karaman, "Seçim süreci, transfer süreci de var. Herşey üst üste geldi. Bütün başkan adaylarına başarılar diliyorum. Keşke güç birliği olsa. Takım oyunu diyoruz ya. Bireysel oyun maç kazandırır, takım oyunu şampiyon yapar. Şehir de, taraftar da, yönetim de takım oyunu oynarsa ülke ve şehir olarak çok daha farklı yerlere gelebiliriz" diye konuştu.
 
"3 İSİM ÜZERİNDE DURDUM"
 
Transfer çalışmaları ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Karaman, "Mevcut yönetimimizle lig bittikten sonra bir istişare yaptık. Bonservisi elinde olup, gerçekten bize katkı sağlayacak, şehri heyecanlandıracak özellikle 3 isim üzerinde durdum. Bunlardan biri Galatasaray'a gitti. Bizi uzun süre bekleyemez.

Bonservisi elinde. Bu gibi durumlarda şu da oluyor; büyük takım olarak böyle futbolcuları bünyenize alacaksınız ileride takasta da kullanabilirsiniz. Rakibe kaptırmayacaksın. Bu süreç içinde dezavantajlarımız var. Pazartesi gününe az kaldı. Bunun haricinde benim birebir konuştuğum oyuncular var. Pazartesi gününü bekleyeceğiz ondan sonraki süreçte de Allah neyi nasip ederse o olacak" dedi.
 
"BİZ NEREDE İDMAN YAPACAĞIZ"
 
FIFA U20 Dünya Kupası Turnuvası'na katılacak takımların Bursaspor'un tesislerini kullanacağını ve bu konuda sıkıntı yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Ev sahibiyiz Bursa'da maçlar var. Özlüce ve Vakıfköy tesislerini kullanacaklar.

Sadece Özlüce'de 6 takım idman yapacak. İlk defa dün, o da tesadüfler sonucu programı öğrendim. Biz nerede idman yapacağız. Bize antrenman yapacak saha yok. Hadi diyelim saatlerini değiştirelim, 2 sahada 7 takım idman yapar mı? Ben hangi konsantrasyonla patates tarlasında antrenman yaptıracağım. Böyle bir çelişki de var. Federasyonda yetkili kişilerle de görüştük" diye konuştu.
 
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 
Öte yandan Bursaspor'da kiralık ve genç oyuncular çalışmalarını Vakıfköy Tesisleri'nde sürdürdü. Bursaspor Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Faruk Korkmaz nezaretinde, antrenörler Turan Şen ve Musa Öztürk eşliğinde yapılan antrenmanı tenik direktör Hikmet Karaman da takip etti.

DHA