Pendik’te Kiralık Daire Fiyatları

İstanbul’un Pendik ilçesinde yaşamayı düşünenler buraya! Zingat.com tarafından hazırlanan ve güvenilir araştırmaların analizleri doğrultusunda derlenen Pendik ile ilgili tüm yaşam bilgilerine kolayca erişebilirsiniz.

Pendikte Kiralık Daire Fiyatları
28 Ocak 2017 Cumartesi 15:50 tarihinde eklendi, 4.725 kez okundu.

İstanbul’un Pendik ilçesinde yaşamayı düşünenler buraya! Zingat.com tarafından hazırlanan ve güvenilir araştırmaların analizleri doğrultusunda derlenen Pendik ile ilgili tüm yaşam bilgilerine kolayca erişebilirsiniz. Ev arıyorsanız ve yaşamayı düşündüğünüz yer hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız sene sene yapılan fiyat artışları, yaşam standartları gibi konuları mutlaka incelemelisiniz. İşte size Pendik’teki konutlar ve yaşam hakkında bazı yararlı bilgiler.
 

Pendik’te Ev Satışları
 

Eğer Pendik’ten bir ev almayı düşünüyorsanız burada en pahalı satın alabileceğiniz 100 metrekarelik ev 320 bin civarında olmaktadır. Ortalama bir ev fiyatı ise 100 metrekarelik bir ev için 256.186 TL gibi bir tutara karşılık gelmektedir. Pendik’te bir evin amortisman süresi İstanbul’un diğer illerine oranla daha az olmaktadır. Burada bir ev satın aldıktan sonra kiraya verdiğinizde size geri dönüşü 18 senede olmaktadır. Pendik’te 100 metrekarelik bir evde kira için vereceğiniz ortalama tutar da yaklaşık olarak 1.180 lirayı bulmaktadır.
 

Pendik Konut Piyasa Bilgileri
 

İstanbul genelindeki satış oranları artışı ile Pendik ev fiyatları satış oranları karşılaştırıldığında Pendik’in ortalamanın altında kaldığını görebiliyoruz. 2004 senesi ile 2008 senesi arasında fiyatlarda yavaş bir artış olmuştur. Pendik’te 2008 senesinden sonra hızlı bir azalma görülen ev satış oranları 2011 senesi itibariyle iyice yükselişe geçmiştir.
 

Kira fiyatları incelendiğinde Pendik’teki artış İstanbul geneline göre yine ortalamanın altında kalmıştır. 2004 senesinde metrekare başına düşen fiyat 2.68 TL civarındadır. İstanbul genelindeki kira oranı ise metrekare başına 2004 senesinde 4.02 TL civarında olmuştur. 2008 senesine kadar fiyatlar artış göstermiş; Pendik’te metrekare başına 5 TL tutarını bulurken İstanbul genelinde bu oran 7 TL tutarına kadar yükselmiştir. Yavaşlayan azalma 2010 senesi itibari ile hızla yükselişe geçmiştir. 2016 senesi sonunda İstanbul genelinde metrekare başına düşen kira ücreti 16 TL iken Pendik’te 11 TL tutarında kalmıştır.
 

Pendik İçin Demografik Bilgiler
 

Pendik’te yaşayan nüfus 681.736'dır. Sosyo ekonomik olarak daha çok gelişme beklenen Pendik bölgesinde nüfusun çoğunluğunu ilkokul mezunları oluşturmaktadır. Lise mezunları ve yüksekokul mezunları da yine fazlalıktadır. 4’er yaş aralıkları ile buradaki nüfus incelendiğinde 30 ile 34 yaş arasındaki kitle en fazla nüfus yoğunluğuna sahip yaş aralığı kitlesidir. Evliler burada yaşayan nüfusun yüzde 66sını oluştururken bekârlar yüzde 26.3’lük bir orandadır.