Pendik’te korkutan kaza

Pendik'te yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hidrojen tüpü yüklü kamyon yan yatarak kaymaya başladı.

Pendikte korkutan kaza
23 Mart 2013 Cumartesi 11:15 tarihinde eklendi, 3.452 kez okundu.

Kaza saat 08.30 sıralarında D-100 karayolu Gebze istikameti Pendik Kaynarca mevkiinde meydana geldi. HABAŞ Tüp Dolum Tesisi'ne ait kamyonun sürücüsü Murat Önen yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan Hidrojen tüpü dolu kamyon yan yatarak kaymaya başladı. Yaklaşık 10 metre kayan kamyon duraktan yolcu alan bir yolcu minibüsüne arkadan çarparak durabildi. 

 
PANİK YAŞANDI
 
Kazayı gören vatandaşlar durumu polise, itfiaye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa süre olay yerine gelen polis ekipleri kamyonun etrafına güvenlik şeridi çekerek çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı. Kazada çarpmanın etkisiyle minibüste bulunan bir yolcu yaralandı.Yaralı olay yerine çağrılan ambulansla Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı 
 
GAZ SIZINTISI OLDU
 
Yan yatan kamyondan devrilen hidrojen dolu tüpler hava kaçırmaya başladı. Patlayıcı ve yanıcı etkisi olduğu öğrenilen gazın kesimi için yetkililer çağrıldı. İtfaiye ve sağlık ekipleri de gazın kesilmesine kadar kadar olay yerinde tedbir amaçlı bekledi. Bir süre sonra gelen yetkililer gazı kesti. Gazı kesilmesinden sonra tüpler ve kaza yapan araç yoldan kaldırıldı. Kazada yara almayan iki sürücü polis merkezine götürülürken ,kaza nedeniyle uzun araç kuyruğu meydana geldi. Minibüs sürücüsü İlhan Çardak “Duraktan yolcu almıştım , kamyon yan yatarak kaymaya başladı, arkadan geldi vurdu. Bir yolcum yaralandı “dedi.
 
Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.

DHA