'Penis çiçek' açtı

Danimarka'da, botanik bahçesindeki 'penis çiçek' açtı. Binlerce meraklının bir süredir açmasını beklediği 'penis çiçeğin' açması kameraya kaydedildi.

Penis çiçek açtı
12 Temmuz 2014 Cumartesi 13:32 tarihinde eklendi, 2.131 kez okundu.
Çiçeğin açışını görüntülemek isteyen gazeteciler iki gün başında beklediler.

Gerçek adı "Amorphophallus Titanum" Danca'ya çevrildiği zaman “deforme olmuş penis" adında olan 190 cm. boyundaki dev çiçeğin cinsleri arasında dünyanın en büyük çiçeği olduğunu belirten bakıcısı Rasmus Kloster "Çiçeğe kimse zarar vermesin diye günlerdir yanında uyuyorum. Nihayet beklenen an geldi ve Cuma günü açtı. Açılışı sırasında çok büyük ilgi vardı. Çevresi gazetecilerle dolu olduğu için ziyaretçiler ancak gazeteciler gittikten sonra yaklaşabildiler. Gazetecilerin ve diğer ziyaretçilerin ilgisini anlamak mümkün çünkü çok ender görülen bir çiçek ve bazen açması için aradan 15 yıl geçmesi gerekebiliyor. Kokusu çok kötü. Tıpkı kokmuş bir et gibi ama şayet insanlar eksotik bir çiçek görmek istiyorlarsa o da şimdi" dedi.

Çiçeği görmek için günde yaklaşık 15 bin Danimarkalı ve turist botanik bahçeyi ziyaret ediyor. Botanik bahçesi yetkilileri çiçeğin büyümesi ve açışını gösteren 1,1 dakikalık filmin görüntüsünün 10 gün aralıksız çekildiğini söylediler.