"Pensilvanya'ya lokomotif ol dediler"

Kayseri'de konuşan Başbakan Erdoğan, ''Biz CHP ile MHP’nin koalisyon yapabileceğini biliyorduk. Buna bir de BDP katıldı. Yetmedi, bir de buna Pensilvanya katıldı. Pensilvanya'ya dediler ki sen lokomotif ol biz de vagon olalım'' ifadesini kullandı.

Pensilvanyaya lokomotif ol dediler
27 Nisan 2014 Pazar 16:25 tarihinde eklendi, 1.437 kez okundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle yerel seçimlerde gidemediği Kayseri'ye teşekkür ziyareti yaptı.
 
Başbakan Erdoğan, ziyareti kapsamında Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu.
 
Erdoğan, "Biliyorum sizler de şimdi yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle, Kayseri'yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlama kararını aldık" dedi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:
 
''30 Mart öncesi ses kısıklığımız Konya ve Kayseri’deki mitinglerimizi yapmaya izin vermedi. Burada olamasam da televizyondan coşkunuzu paylaştım. Taner Yıldız kardeşimiz, teşkilatımız muhteşem bir miting gerçekleştirdiler. Bu kutlu davaya sahip çıktığınız için oynanan oyunu gördüğünüz için her birinize tek tek gönülden teşekkür ediyorum. Sizlere hem teşekkür etmek hem tamamlanan yatırımlarımızı açmak için buradayız. Toplamda 72 farklı projeyi, 598 trilyonluk yatırımı bugün Kayseri'ye kazandırıyoruz.
 
12 yılda Kayseri'ye merkezi yönetim olarak 10 katrilyon lira yatırım yaptık. Sizler de şimdi Yüksek Hızlı Tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Projesi ile Kayseri'yi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne bağlama kararı aldık. İnşallah Kayseri’yi de bu hatta bağlayarak bu kadim Selçuklu şehrini de Ankara, Sivas ve İstanbul’la buluşturacağız.
 
Meclis açılırken bir gayesi vardı; Meclis milli iradenin merkezi olacak. Ülke ile ilgili her mesele Meclis'te karara bağlanacak. Hiç kimse, hiçbir kurum, kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisinin üzerinde görmeyecekti. İşte 94 yıl boyunca zaman zaman Meclis'in bu gücü kırılmak, yok sayılmak, Meclis'in yetkilieri gasp edilmek istendi. Meclis milletten oluştur, cumhurdan oluşur. Meclis seçimle gelmiş milletvekillerinden oluşur ve milli iradenin tecelli ettiği yerdir.
 
İşte şimdi 10 Ağustos'ta bu ülkede cumhurbaşkanını, yani cumhur kendi başkanını seçecek. Kayseri buna hazır mı? Birinci tur 10 Ağustos, ikinci tur 24 Ağustos. Ben inanıyorum ki AK Parti'nin göstereceği adayı birinci turda benim halkım, benim milletim seçecektir. Şimdi CHP, MHP çıldırmaya başladı. Ne diyorlar 'Cumhurbaşkanı ile Başbakan kendi aralarında oturacaklarmış başbakanı seçeceklermiş.' Biz öyle bir şey söylemedik. Biz istişare yapan bir partiyiz. Şimdi de yapıyoruz. CHP de MHP de bir şeyler öğrendi. Temenni ederim ki, milletim kararını verir gümbür gümbür yeni cumhurbaşkanını seçer.
 
Utanmadan sıkılmadan meydanlarda iktidarımızı yolsuzlukla suçladılar. Biz CHP ile MHP’nin koalisyon yapabileceğini biliyorduk. Buna bir de BDP katıldı. Yetmedi, bir de buna Pensilvanya katıldı. Pensilvanya'ya dediler ki sen lokomotif ol biz de vagon olalım. Niye çünkü onların elinde bir güç vardı. Bunlar iyi niyetimizi suistimal ettiler. Arkadan vurdular. Beni dinlediler, sayın cumhurbaşkanımızı dinlediler. Genelkurmay Başkanı'nı dinlediler.
 
Bir Müslüman Müslaman kardeşini arkadan hançerlemez. Bir Müslüman, Müslüman kardeşini bırak, Müslüman olmayanı da dinleyemez, onun haremine giremez, onu gözetleyemez. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Hocaefendi, ne hocaefendisi yav. Böyle hocafendi mi olur, böyle örnek insan mı olur? Sen Başbakanı nasıl dinlersin, Enerji Bakanımı nasıl dinlersin, Adalet Bakanımı nasıl dinlersin  Bakanların aralarındaki konuşmayı yasal olarak dinlemek de yasaktır ama bunlar bunu yaptı. Dedim ya inlerine gireceğiz ama akşamdan sabaha olmuyor ama olacak. Sabırla yavaş yavaş bunu da yapacağız. Ülkem için ulusal güvenliğimizi tehdit eden kim olursa olsun babamız dahi olsa acımayız.''