Pentagon bu silahı üretecek

Pentagon’un, Call of Duty: Black Ops 2 oyununda yer alacak uçan makineli tüfek hakkındaki yorumuna bakılırsa, 2025’te önüne çıkan her şeyi havaya uçuran dört kanatlı korkun silah, yakın gelecekte gerçek olabilir.

Pentagon bu silahı üretecek
11 Mayıs 2012 Cuma 13:49 tarihinde eklendi, 2.355 kez okundu.

 

Kurguya dayanan insansız bir hava aracına ait görüntüler, 23 Nisan’da YouTube’daki video kanallarından FPS Russia’da yayımlanmıştı. Uzaktan kumanda ile kontrol edilen ve kullanıcısı tarafından kuş bakışı görüşle yönlendirilen uçan makineli tüfek, karşısına çıkan tüm hedefleri havaya uçuruyordu.
 
Video birkaç gün içinde milyonlar tarafından izlenirken, Brookings Enstitüsü savunma analisti ve insansız uçak uzmanı Peter Singer, Innovation News Daily sitesine önemli bir iddia da bulundu. Singer, ABD Savunma Bakanlığı’nın, Call of Duty’nin yeni oyunu için reklam amaçlı kullanılan videodaki tüfeği gerçeğe dönüştürmeyi düşündüğünü belirtti.
 
Call of Duty’nin yapımcı şirketi Treyarch tarafından yayımlanan videoda, ağır Rus aksanlı ‘Dmitri’, dört pervaneli süper makineli tüfeğin hünerlerini sergiledikten sonra, tüfeğin 2025’te ‘gerçek olabileceğini’ ifade etti. Ardından, tüfeğin ilk olarak Call of Duty: Black Ops 2 oyununda karşımıza çıkacağını belirtti.
 
ABD’nin, en gelişmiş silahları ilk olarak Rusya’nın geliştirmesine göz yumamayacağı gerçeği ele alındığında, belki de 2025’e kalmadan “quadrotor makineli tüfek” gerçeğe dönüşebilir. Kısaca, Call of Duty, oyuncuları fütürist silahlara hazırlayan bir özelliğe de sahip olacak.

NTV