Pentagon'un yeni oyuncağı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un yeni geliştirdiği dev zeplin, ABD Başkanı Obama'ya 360 derece koruma sağlayacak. Beyaz Saray'ın üzerine yerleştirilecek zeplin 3000 metre yükseklikte 500 kilometrelik bir alanı tarayacak.

Pentagonun yeni oyuncağı
26 Temmuz 2013 Cuma 14:33 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.
ABD’nin başkenti Washington’a konuşlandırılacak ileri teknoloji ürünü iki dev zeplin, geniş izleme kapasitesiyle yakın zamanda Amerikan ordusunun yeni gözetleme sistemini oluşturacak.
 
Pentagon yeni hamlesiyle Washington üzerinde 360 derece gözetleme imkanına sahip olmayı planlıyor. İlk etapta ABD’nin başkenti Washington’ın üzerine konuşlandırılması planlanan yüksek teknolojiye sahip iki adet zeplin, yaklaşık 3000 metre yükseklikten her yöne 500 kilometrelik görüş imkanı sağlayacak. Devrim niteliğindeki bu yeni sistemin 1 ay boyunca hiçbir yakıt desteği almadan çalışması öngörülüyor.
 
HER TÜRLÜ TEHDİDİ HABER VERECEK 
Amerikan ordusunun en büyük askeri malzeme ve servis sağlayıcısı Raytheon isimli şirket tarafından geliştirilen zeplinlerin, orduya çok çeşitli tehditleri algılama, iz sürme ve hedefleme imkanını “düşük maliyetle” ve “daimi” bir şekilde sağlayacağı belirtildi.
 
Zeplinler sayesinde ABD’li komutanlar, insanlı veya insansız uçak, taktik balistik füze, büyük kalibreli roket gibi askeri hedeflerin yanı sıra tank, otomobil, SCUD füze fırlatma rampası gibi hareket edebilen hedeflere karşı ordunun savunma kapasitesini artırabilecek.
 
BÜYÜK TASARRUF 
Raytheon’un hesaplamalarına göre, izleme faaliyetlerinde geleneksel gözetim uçakları yerine zeplin kullanmanın, maliyeti yüzde 700 oranında düşüreceği hesaplanıyor.

NTV