Pereira'dan galibiyet duası

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Fransa'nın Monaco takımıyla karşılaşacak

Pereiradan galibiyet duası
26 Temmuz 2016 Salı 16:59 tarihinde eklendi.
Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Fransa'nın Monaco takımıyla karşılaşacak
 
Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ile savunma oyuncusu Kjaer basın toplantısı düzenledi.
Toplantı sonunda Portekizli hocanın 48. yaşı basın mensuplarının pasta ikramı ile kutlandı ve hocasına ilk dilimi Kjaer yedirdi.
 
Vitor Pereira, Monaco karşısında hırslı ve realist oynamaları gerektiğine vurgu yaparken, Simon Kjaer 2 harika maçın kendilerini beklediğini ifade etti. 
 
Vitor Pereira: "En iyi seviyemizde olmak mecburiyetindeyiz"
 
"İyi bir rakiple karşılaşacağız. Bizde iyi bir takımız. Hırslı bir şekilde saha olacağız, bu turu geçmeyi tüm hırsımızla istiyoruz. İyi konsantre olmalıyız ve iyi bir maç çıkarmalıyız. En iyi seviyemizde olmak mecburiyetindeyiz. Bu turu geçmek için kapasitesi olan bir takımız."
 
"An'ları iyi oynamalıyız"
 
Hazırlık sürecine değinen ve takım ile ilgili bilgiler veren Portekizli çalıştırıcı, "Alışık olduğumuz bir sezon öncesi geçirmedik. Geçtiğimiz sezonun son maçını biz oynadık. (Türkiye Kupası Finali) Tatil için kısa zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası'nda görev alan oyuncularımız kampa geç katıldı. 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Bu maça hazırlık sürecimiz 4 hafta dahi değildi. Tam takım 2 hafta çalıştı. Bu tarz engeller oldu. Bu seviyedeki maça hazırlanmak için ideal zaman olmadı. Bu şartlarda bile bu maçı kazanacak kapasitedeyiz. Hırslı ve realist olmalıyız. Böyle turnuvalarda ufak hatalar her şeye neden olabilir. An'ları iyi onamalıyız. Bu maçın anahtarı bu. Maçta kazanmaya giden yol bu olacak" diye konuştu
 
Martin Skrtel'in takıma yeni katılması sonrasında yarın sahada olup olmayacağı yönündeki soruya Portekizli çalıştırıcı, "Aramıza katılalı az zaman oldu, şu anda takımı bu şekilde duyuracak durumda değilim. O yüzden yarını bekleyelim, görelim" yanıtını verdi.
 
"Cebimizde alternatif bir sistem olmalı"
 
Oyun sistemiyle ilgili de deneyimli çalıştırıcı, "Geçen sezon boyunca ve sezonun bittiği andan bu sezonun başladığı ana kadar bu konu üzerinde uzun uzun düşünme fırsatı buldum. Bu takımın iki sitemi birden oynama gerekliliğini hissettiğim için bu kararı aldım. Türkiye Ligi'nin yapısından dolayı bu kararı aldım. 2 farklı sistemde oynayabilmemiz gerekiyor. Cebimizde alternatif bir sistem olmalı. Daha önceki çalıştırdığım takımları be yapıda oynattım. Bu yapıyı yıllardır tanıyorum. Benim için yeni bir şey değil. Takımımızın daha önde basmasını, oyunu daha fazla domine etmesini ve daha çok topa sahip olmasını istiyorum. İnanıyorum en iyi düzeye geleceğiz" dedi.
 
Simon Kjaer: "İki harika maç olacak"
 
Simon Kjaer de, "Maç için sabırsızlanıyorum. İyi bir mücadele olacak. İyi bir hedef, tur. Monaco güçlü bir takım bizde kendimizden eminiz. İki harika maç olacak" dedi. Kjaer savunmadaki yeni transfer Skertel ile her gün savunma anlayışı üzerinde konuştuklarını söylerken Falcao gibi güçlü bir karakter ile karşı karşıya gelecek olmaktan dolayı da sabırsızlandığını söyledi. Danimarkalı oyuncu Falcao'yu hiç bir savunmacının yok sayamayacağını da belirtti.