Performans ödevleri kalkıyor

Sabah saatlerinde Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin 13'üncüsünü düzenlediği eğitim sempozyumunun ardından Sera Otel'de gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısına katılan Bakan Nabi Avcı, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Performans ödevleri kalkıyor
30 Ocak 2014 Perşembe 18:37 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.
Bakan Avcı, 'İrticai Faaliyetlere Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi' ile ilgili MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından gündeme getirilen fişleme iddialarına yönelik, Ben de öyle bir bilgi yok dedi. Avcı, İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısında hem kasım ayında gerçekleştirdikleri sınavı değerlendirdiklerini hem de nisan ayında gerçekleştirilecek sınava ilişkin alınması gereken tedbirleri konuştuklarını kaydetti.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, otelden ayrılmadan önce lobide TÜBİTAK'ın matematik olimpiyatları için İzmir'den gelerek Antalya'da kampa giren iki 10'uncu sınıf öğrencileriyle sohbet etti. Bakanı bir anda yanlarındaki sandalyede gören öğrenciler kısa bir şaşkınlığın ardından Avcı'ya şikayetlerini sıraladı. Öğrencilerden Mert Erünsal önce Size bir şey sorabilir miyim diyerek Bakan Avcı'dan izin istedi ve sonrasında Bu performans ödevleri olmasa TÜBİTAK'a daha çok vakit ayırabiliriz dedi.
 
Bakan Nabi Avcı, öğrenciye, Kaldırıyoruz. Ama bunun size mi faydası var anne babanıza mı faydası var, onu bilmiyoruz. Çünkü performans ödevlerini anneler, babalar, dayılar, amcalar yapıyor diye duyuyorum diye karşılık verdi.
 
Ödevleri kendilerinin yaptığını belirten öğrencilerden Kubilay Kuzey Okumuş, Biz yaparken de yoruluyoruz. 13 dersimiz var. 13'ünden de performans ödevi yapmak insanı gerçekten zorluyor diye konuştu.
 
Bakan Avcı, performans ödevlerini kaldırılacağını yenileyerek Kaldırıyoruz, merak etmeyin dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı otelde her çocukla tek tek ilgilenmeye çalıştı, onlara karnelerini sordu, 'iyi tatiller' dileğinde bulundu.

DHA