Perihan Mağden çok kızacak

Perihan Mağden'in tekzip metni için bir avukatın yazdığı "destek" mesajını köşesine taşıyan Ayşe Arman, Mağden'e demediğini bırakmadı.

Perihan Mağden çok kızacak
05 Nisan 2011 Salı 09:47 tarihinde eklendi, 3.119 kez okundu.

 

Onun içinde kötülük var
 
“Cuma günü köşenizde yayınlanan Perihan Mağden’in tekzip metni, Basın Kanunu’nda yer alan kurallara açıkça aykırıdır. Tekzip içeriğinde, tekzip edilen haberin ya da yazının sahibine hakaret edilmesi mümkün değildir. Bu metnin mahkemece yayınlanmasına karar verilmemesi gerekirdi. Metni kaleme alan avukatların fiili ise doğrudan hakaret suçunu oluşturmaktadır. Mahkeme hâkiminin kararı nedeniyle hem şikâyette bulunma hem de bakanlık aleyhine tazminat davası açma hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca ilgili avukatlar hakkında, avukatlık görevini kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusu yapabilirsiniz. Yine Baro Başkanlığı’na ilgili avukatları avukatlık kanunu 34. md ile belirlenen kurala uymamaktan şikâyet edebilirsiniz. Tekzip metninin doğuracağı tüm cezai ve hukuki sorumluluk metni yazan ilgili avukatlara aittir. (Av. Mehmet A.)”
 
Mehmet Bey, kim uğraşacak bunlarla, boşverin! Başka hukukçular da söyledi. Hatta gönüllü olarak bu işi üstlenmek isteyenler oldu. Ama bu, Perihan Mağden’i fazlasıyla ciddiye almak olur. Bir de ben üşenirim, adliyeye git, ifade ver, onun yerine iki tane Yarım Kalan Hayat yaparım, birilerine faydalı olurum, daha iyi. Perihan’ın hakareti de bana vız gelir. Hayatı boyunca insanlarla alay etmiş, onları kalemiyle ince ince oymuş, bundan da haz duymuş bir kadını, kendi ayıbı, utancı ve mutsuzluğuyla baş başa bırakmak gerekir. 
 
İçine zerk edilmiş bir kötülük var onun. Ama hayran olunacak bir kötülük. O kötülükle, harikalar yaratabiliyor. Ama ruhu da bir türlü huzur bulamıyor. Korkarım ki hiç bulamayacak, o hep tatminsiz, huzursuz ve mutsuz bir kadın olacak. Bu zaten yeterince ağır bir kader. Ben onu kendisiyle baş başa bırakmayı tercih ediyorum.
 
Ayşe ARMAN / HÜRRİYET