Periler çiçeklere büründü

Kapadokya Bölgesi'ndeki peribacaları, çiçek açan meyve ağaçları ile birlikte ayrı güzelliğe büründü.

Periler çiçeklere büründü
14 Mart 2013 Perşembe 10:54 tarihinde eklendi.

 

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'nde, hava sıcaklığının hissedilir oranda artması ile birlikte meyve ağaçları çiçeklerle bezendi. Baharın gelmesi ile birlikte Kapadokya Bölgesi'ndeki peribacaları, çiçek açan meyve ağaçları ile birlikte ayrı güzelliğe büründü.
 
Baharın müjdecisi olarak da değerlendirilen, kayısı, erik ve badem ağaçlarının tomurcuklanıp, çiçek açması, Kapadokya’nın sembolü peri bacalarına farklı bir görüntü kattı.

Yaz aylarının başlaması ile birlikte altın sarısına dönüşen, kış aylarında 'beyaz gelinlik giymiş' gibi, sonbaharda dökülmüş yaprakların arasında romantik görüntü sergileyen peri bacaları, bahar ayının gelmesi ile birlikte manzara meraklıları için de bulunmaz bir mekan haline geldi. Kapadokya’da peri bacalarının yoğun olduğu Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Çavuşin ve Mustafapaşa’da birbiri ardına açan meyve ağaçlardaki çiçekler, geri planda gözüken peri bacalarıyla özellikle ziyaretçi fotoğraf meraklıları ve amatör kameramanların dikkatini çekti. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden bölgeyi ziyaret eden turist grupları, çiçek açan meyve ağaçları ile bütünleşen peribacalarının görünümünün gerçekten doyumsuz güzelliği sergilediğini belirtti.

DHA