Perinçek hakkında suç duyurusu

Ergenekon davasında, sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklu sanık Doğu Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Perinçek hakkında suç duyurusu
22 Nisan 2013 Pazartesi 20:51 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında sanık savunmalarının alınmasına devam edildi. Tutuklu sanık Oktay Yıldırım, hakkındaki suçlamaları reddettiğini belirterek Türklüğün kaldırıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Oktay Yıldırım'ın, kendisi ve diğer sanıklar üzerinden bu amacın gerçekleştirilmeye çalışıldığını söyleyerek savunma içerikli konuşmasını tkamamlamasının ardından tutuklu sanık Doğu Perinçek'in de bulunduğu yerden, mikrofon da olmadan bazı sözler sarfettiği duyuldu.
 
Bunun üzerine üye hakim Ercan Fırat, "Doğu Perinçek'e mikrofon verilsin ve sözlerini tekrar etsin." dedi. Perinçek de "Türkiye'yi bölmek isteyenler, Türkiye'yi Amerikan sömürgesi yapanlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyenler yıkılacaklar. Atatürk Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyenler yıkılacaklar.

Anayasa'dan Türk Milleti'ni silmeye kalkanların gücü yok. Mahvolacaksınız. Bu mahkemeyi niye kurdunuz? Türk Milleti'ni silmeye kalktınız. Gücünüz yok." diye bağırdı. Bu sözleri nedeniyle Doğu Perinçek, mahkeme başkanının talimatı ile duruşma salonundan çıkarıldı. Duruşmaya da ara karar verilmesi için ara verildi.
 
Yaklaşık bir saatlik aranın ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, heyet olarak aldıkları ara kararı okudu. Oktay Yıldırım'ın, savunması sırasında sık sık maksatlı olarak Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan ve kendisine ait olduğu iddia edilen el bombalarının bulunması sırasında polislerin, "Hakimi de savcıyı da sinkaf ederim." şeklinde konuştuklarını iddia ettiği belirtildi. Bu sözleri ve savunmasında sarf ettiği sözler nedeniyle Oktay Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
 
Ayrıca sanık Oktay Yıldırım'ın savunmasının ardından diğer tutuklu sanık Doğu Perinçek'in de mahkeme heyetine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na hakkında suç duyurusunda bulunulması karara bağlandı.
 
Başkan Özese jandarma görevlileri tarafından, Oktay Yıldırım ve Doğu Perinçek'in konuşmalarının ardından duruşmaya izleyici olarak katılan bazı kişilerin alkışladıklarına ilişkin tutanak tutulduğunu söyledi. Ayrıca bazı sanık avukatları tarafından savunma sürelerinin kısa olduğunu iddia edereke mahkemenin önceki duruşmada aldığı ara karardan dönülmesine ilişkin taleplerinin de daha önceden karara bağlandığı için değerlendirilmesine gerek olmadığına hükmedildi. 
 
Mehmet Perinçek, Bedirhan Şinal, Kemal Kerinçsiz ve Erhan Timuroğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanığa, bir sonraki duruşma savunma yapacaklarının bildirilmesine karar verilen duruşma, 25 Nisan 2013 tarihine ertelendi.

CİHAN