Perinçek'e coşkulu karşılama

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre'nin temyiz başvurusunun görüldüğü AİHM Büyük Daire'deki duruşmanın ardından Türkiye'ye döndü.

Perinçeke coşkulu karşılama
30 Ocak 2015 Cuma 10:06 tarihinde eklendi.
Özel bir uçakla dün saat 21.15 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Perinçek ve Talat Paşa Komitesi üyeleri, havalimanının dışında kalabalık bir topluluk tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.
Doğu Perinçek'in Dış Hatlar Terminali'nden çıkması ile birlikte izdiham meydana gelirken, Perinçek ve beraberindekiler zor anlar yaşadı.
 
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, kendilerini karşılayanlara seslenerek, şunları söyledi:
 
"Duruşma Türkiye açısından son derece başarılı olmuştur. Avrupa kamuoyunun, hukukçuların, uzmanların kanaatleri ve değerlendirmeleri böyledir. O nedenle, önümüzdeki süreçte hiç kimse diz çökertemez. Boyun eğdiremez. Milletimizin öncüleri olarak, Avrupa'ya özgürlük ve hoşgörü götürdük. Bu, Avrupa'da özgürlük davasıdır aynı zamanda. Hem bizim başı dik yaşama davamız, hem insanlık açısından hakikate sadakat davasıdır. Ama aynı zamanda Avrupa için özgürlük ve hoşgörü davasıdır."