Personel Takip

İşverenler için çalışanlarının verimli olarak çalışması son derece önemlidir. Bir çok şirket verimli çalışmayı ve verimli çalışma yöntemlerini personellerinin de daha iyi uygulaması amacıyla, personellerini çeşitli kurslara yollamaktalar.

Personel Takip
08 Eylül 2017 Cuma 09:25 tarihinde eklendi, 1.611 kez okundu.

İşverenler için çalışanlarının verimli olarak çalışması son derece önemlidir. Bir çok şirket verimli çalışmayı ve verimli çalışma yöntemlerini personellerinin de daha iyi uygulaması amacıyla, personellerini çeşitli kurslara yollamaktalar.

 

Ancak, personelin ne kadar verimli çalıştığını takip etmek, işverenler için de önem teşkil etmekte. Personel verimliliği takip edilirken, personelin bu durumun farkında olması, çalışan üzerinde bazen ters etki de yaratabilir. Buradaki kilit nokta, personel takip sürecinin personeli rencide etmeyecek şekilde yapılması.

 

Personel takip sürecini verimli şekilde gerçekleştirmek ve gereken verileri doğru bir şekilde toplayabilmek için günümüzde teknolojinin nimetlerinden de faydalanılmakta. Günümüzde büyük firmalar çeşitli yazılımlar yardımıyla bu takibi kolaylıkla yapabiliyorlar.

 

Personel takip yazılımları, çalışan kişinin mesai saatleri içinde, zamanın ne kadarını, hangi işlerle uğraşarak geçirdiğinin istatistiki bilgilerini çıkartarak daha verimli çalışması için öneriler sunmakta. Bu öneriler ışında, çalışanların hangi noktada zaman kaybı yaşadıkları ya da bir raporu ne kadar zaman içinde bitirdikleri gibi verileri ortaya koyarak iyileştirme yoluna gidilmesini sağlamaktadır.

 

Çoğu çalışan, yoğun iş temposu arasında kafa dağıtmak anlamında zamanının birazını sosyal medyaya ya da gazetelerin internet sitelerindeki haberleri okumaya ayırmaktalar. Fakat zaman zaman, bu ayrılan süre farkında olmadan aşılmaktadır. Bu noktada yine personel takip yazılımları devreye girer ve çalışanı nazik bir dille uyarır. Bu, bir bakıma olumlu bir uyarıdır. Çünkü internet ortamında insanların geçirdikleri zamanı kontrol altında tutmaları ve geçen zamanın farkında olmaları çok zordur.

 

Bütün bu işlemleri yapacak ve çalışanlarınızın ne kadar verimle çalıştıklarını istatistiki olarak size raporlar halinde sunabilecek bir yazılım mevcut. Bu yazılım adı Time Doctor. Time Doctor sayesinde çalışanlarınız üzerinde verimlilik sağlamaları anlamında tüm kontrolü elinizde tutabilirsiniz. Bu kontrolü, çalışanlarınızın haberi olmadan, onları stres altına sokmadan kolayca yapmak Time Doctor sayesinde mümkün.

 

Time Doctor bir personel takip yazılımı olması itibariyle de çalışanlarınızın internet üzerinde geçirdikleri zamanı da kaydeder ve size bu konu ile ilgili çok detaylı bir istatistik sunar. Bu istatistik sayesinde en kısa yoldan aksiyon alıp, çalışanların çalışma verimi arttırılabilir.