Peşmerge Bakanlığı o iddiaları yalanladı!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada IŞİD saldırılarının sürdüğü Kobani’ye peşmerge gücü gönderildiği iddialarını yalanladı.

Peşmerge Bakanlığı o iddiaları yalanladı!
21 Eylül 2014 Pazar 17:23 tarihinde eklendi.
Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gitmek için hazır olduğu belirtilen açıklamada, Barzani’nin bu konudaki talimatının beklendiği ifade edildi.
 
Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada talimat verilmesi durumunda Peşmergenin Kürt bölgelerini korumak üzere Rojava’ya geçmek için hazır olduğu ifade edildi. Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cebbar Yawer de iki günden bu yana bazı medya organlarında peşmerge güçlerinin IŞİD ile savaşmak üzere Kobani’ye gittiği şeklinde haberlerin yayınlandığını belirterek, hiçbir peşmerge gücünün Kürdistan bölgesinden Rojava’ya geçmediğini kaydetti. Yawer, Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Kobani açıklamasının ardından peşmerge güçlerinin hazır duruma getirildiğini ve talimat verildiği zaman Rojava’ya doğru yola çıkılabileceğini belirtti.
 
5 ÜLKENİN SİLAHLARI KÜRDİSTAN’A ULAŞTI
 
Bu arada Peşmerge Bakanlığı IŞİD ile mücadele için 5 ülkeden gönderilen silah ve mühimmatların Kürdistan bölgesine ulaştığını da açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 7 ülkenin peşmergeye silah yardımı yapmak için söz verdiği, 5 ülkeden gönderilen silahların ise kendilerine ulaştığı kaydedildi. 
 
Bu arada 32 peşmerge subayının da önümüzdeki günlerde Almanya’ya giderek gönderilen silahların kullanımı konusunda askeri eğitim alacağı ifade edildi.

DHA