Petshoplar için karar günü

Kadıköy Belediyesi’nin, ilçedeki petshop’larda kedi-köpek ve tavşan gibi canlı hayvanların satışını yasaklama teklifi, bugün Kadıköy Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Petshoplar için karar günü
03 Aralık 2012 Pazartesi 10:20 tarihinde eklendi, 2.567 kez okundu.

90’nın üzerinde pet-shop, hayvan satış mağazasının bulunduğu Kadıköy’de, hayvanlar için önemli bir adım atan Kadıköy Belediyesi, pet-shop’larda vitrinde sağlıksız koşullarda günlerce satılmayı bekleyen kediköpek gibi evcil hayvanların satışını yasaklamak için Belediye Meclisi’ne bir teklif sunmuştu.

 
Kamuoyunda olumlu tepki gören teklifi, Kadıköy Belediye Meclisi bugün görüşerek karara bağlayacak. Teklifte, petshop diye adlandırılan mağazalarda 31 Mart 2013 tarihinden itibaren kedi, köpek ve tavşan gibi evcil hayvanların satışının yasaklanması isteniyor.
 
YALNIZ KALIYORLAR 
 
Teklifin gerekçesinde, kedi, köpek, tavşan gibi canlı hayvanların petshop’larda günlerce hatta haftalarca vitrinlerde sergilendiği, birçok doğal ihtiyaçlarının karşılanmayıp, aşı takvimlerinin de tamamlanmadığına dikkat çekiliyor. Ayrıca birçok yavru köpeğin erken zamanda sütten kesilerek annelerinden ayrıldığı, gece kapanan pet-shop’larda hayvanların bütün gece yalnız bırakılıp açlığa terk edildiği de vurgulanıyor. Teklifin kabul edilmesi bekleniyor.

Habertürk