PFDK'dan Mosturoğlu'na müjde

İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay'la ilgili itirazları reddeden PFDK, Fenerbahçe Asbaşkanı Mosturoğlu'nun tedbirini kaldırdı.

PFDKdan Mosturoğluna müjde
06 Mart 2012 Salı 16:31 tarihinde eklendi, 1.010 kez okundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), şike ve teşvik iddialarına yönelik davada tutuksuz olarak yargılanan Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Şekip Mosturoğlu'nun idari tedbir kararını kaldırdı.
    
Yapılan açıklamada, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiasıyla 15 Temmuz 2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Mosturoğlu hakkında, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvuru üzerine yapılan incelemede, Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 84. maddesi dikkate alınarak, bu aşamada TFF Hukuk Müşavirliği tarafından konulan idari tedbir kararının kaldırılmasına karar verildiği kaydedildi.
    
Öte yandan, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulundukları şüphesiyle PFDK'ya sevk edilen futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay için ise, yapılan inceleme neticesinde idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından, taleplerin reddedildiği ifade edildi.