Philadelphia'da çöken binada 6 ölü

ABD’nin Philadelphia şehrinde dün çöken binada 6 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Philadelphiada çöken binada 6 ölü
06 Haziran 2013 Perşembe 18:11 tarihinde eklendi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, binanın çöktüğü anda yüksek bir patlama sesi geldi. Polis olay yerinde patlamaya dair herhangi bir ipucu bulmazken binanın endüstriyel bir hatadan dolayı çökmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Philadelphia Belediye Başkanı Michael Nutter ölenlerden birisinin erkek, beşinin kadın olduğunu açıkladı. Hayatını kaydenlerin kimlikleri ve nasıl öldükleri ile ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Philadelphia şehir merkezinde dün sabah 10.45’te meydana gelen olayda 4 katlı inşaat halindeki bir bina hemen yanındaki askeri malzeme satan bir magazanın üstüne çökmüştü. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri enkaz altından 14 kişiyi sağ çıkarmayı başarmıştı.

Yetkililer enkazın altında halen kaç kişi olduğu hakkında net bir bilgi veremiyor. Philadelphia İtfaiye Şefi Michael Richey, olay yerinde en az 100 kişinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi. Gün boyunca kurtarma çalışmalarını devam ettiren ekipler, binanın çökmesinden 12 saat sonra Myra Plekam’ı (61) kurtarmayı başardı. Belediye Başkanı Michael Nutter enkazın altında kim varsa hepsini bulacaklarını söyledi.


CİHAN