Piazza AVM Kahramanmaraş’ta açıldı

Kahramanmaraş’ta yapılan alışveriş merkezi (AVM) Piazza, kapılarını açtı.

Piazza AVM Kahramanmaraşta açıldı
26 Nisan 2013 Cuma 13:15 tarihinde eklendi, 5.847 kez okundu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın 200 milyon TL’ye inşa ettiği AVM, doğrudan 2 bin 500 kişiye istihdam  imkanı sunuyor. Dolaylı olarak on binlerce kişiyi istihdam edeceği öngörülen alışveriş alanının açılışına TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Adana Milletvekili Necati Çetinkaya da katıldı.

 
Açılış töreninde konuşma yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Piazza’nın Kahramanmaraş’a özgü bir AVM olduğunu belirtti. Erman Ilıcak, yakın zamanda yeni AVM açılışlarının olacağına işaret etti. 
 
Kahramanmaraş Valisi’nin talebine binaen bir anaokulu açacağını müjdeleyen Ilıcak, buraya Necati Çetinkaya’nın ismini vereceğini belirtti.
 
5 katlı olarak inşa edilen ve toplam kapalı alanı 110 bin metrekare olan Piazza AVM’de 160'a yakın ulusal ve uluslararası markaya ait mağaza yer alıyor. Kahramanmaraş’ın yeni buluşma merkezi olarak inşa edilen alışveriş alanında çocuk oyun alanları, buz pisti, bowling ve sinema salonları da bulunuyor.
 
YILLIK 8 MİLYON ZİYARETÇİ, 9,5 MİLYON KİRA BEDELİ BEKLENİYOR
 
Kahramanmaraş’ın 400 bin nüfuslu bir şehir olduğunu ifade eden Ilıcak, “Komşu illerle birlikte 1 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Bu potansiyel düşünüldüğünde yıllık 8 milyon civarında ziyaretçi bekliyoruz. Yıllık kira gelirinin ise 9,5 milyon Euro olmasını öngörüyoruz.” dedi. 
 
Piazza’nın 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olduğunu dile getiren Ilıcak, “Piazza şu anda kiralanabilir alan açısından Doğu Anadolu’nun en büyük AVM’si durumunda. İkincisi de yine bizim bir diğer projemiz olan Malatyapark.” diye konuştu. Projenin temelini 2012’nin Ocak ayında attıklarını belirten Ilıcak, projeyi 15 ayda bitirdiklerini söyledi.

CİHAN