Pideye semtine göre zam!

Ramazan pidesinde artış olmayacağı açıklanmasına rağmen İstanbul'da farklı fiyatlarla pide satılıyor. 400 gramı 1.5 liradan satılması gereken pidenin fiyatı lüks semtlerde 2.25'e kadar çıkıyor.

Pideye semtine göre zam!
25 Temmuz 2012 Çarşamba 10:29 tarihinde eklendi.

 

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul'da Ramazan pidesine zam yapılmadığı açıklanmasına karşın fırınlarda farklı fiyat uygulaması yaşanıyor.
 
Bayrampaşa'da 400 gramlık pide zamsız olarak 1.5 liradan satılıyor. Aynı semtteki bazı fırınlarda ise 1.5 liraya 450 gramlık pide alınabiliyor. Mecidiyeköy'de 350 gramlık pide 1.75'e tüketiciyle buluşuyor. Etiler gibi lüks semtlerde ise pide fiyatları 2.25 liraya kadar tırmanıyor.
 
Fırıncılar gizli zam konusunda sessiz kalmayı tercih ederek, "Her yerin kirası aynı değil" gibi ilginç bir savunmada bulundular.
 
Belediye denetlemeli
 
Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, 400 gramlık sade pidenin 1.5 liradan satılması gerektiğini, yumurtalı ve susamlı pide fiyatlarının sadesine göre 50 kuruş daha pahalı olması gerektiğini söyledi.
 
Tarife dışında bir fiyattan satış yapan fırınların cezalandırılması gerektiğine dikkat çeken Fahri Özer, bu konuda denetim yapmanın valiliğin ve belediyelerin görevi olduğunu hatırlattı. Özer, Ramazan süresince denetimlerin sıkı tutulması gerektiğini ifade etti.
 
Kapatma ve para cezası uygulanıyor
 
Fahri Özer, tarifeye uygun satış yapan fırınlara yönelik kapatma ve para cezası bulunduğu bilgisini verdi. Özer, "Düşük gramajlı ekmek ya da pide satışı yapmanın cezası da 11 bin 750 lira" diye konuştu. İstanbul Fırıncılar Odası bünyesinde 1300 fırının yer aldığı aktaran Özer, oda olarak kendilerine bağlı fırınların denetimini yaptıklarını ifade etti.